Gaziantep'te tekstil atölyesindeki yangın

GTO Başkanı Bartık: "Bu olaydan ders çıkarıp bir an önce Suriyelilerin çalışma izinlerini çıkarmamız gerekiyor"

Gaziantep'te tekstil atölyesindeki yangın
Gaziantep'te tekstil atölyesindeki yangın
GİRİŞ 23.01.2015 15:08 GÜNCELLEME 23.01.2015 15:08

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangında zarar gören tekstil atölyesinde incelemelerde bulundu.

Bartık, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yangın nedeniyle üzgün olduklarını dile getirerek hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Yangının neden çıktığıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade eden Bartık, ilk belirlemelere göre yangının sigara izmariti veya elektrik kontağından çıktığı yönünde yorumların yapıldığını belirtti.

Konuyla ilgili emniyet güçlerinin detaylı olarak araştırma yaptığını aktaran Bartık, güvenlik koşulları anlamında çok kötü olmamasına rağmen yangının engellenememiş olmasına üzüldüklerini vurguladı.

Bartık, yangında ölenlerin Suriyeli olduğu hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz GTO olarak Suriyelilerin çalışma izni konusunu her ortamda gündeme getiriyoruz. Bu kentte çok sayıda Suriyeli varken, ister istemez kayıtdışı çalışıyorlar. Bu ülkemiz ve şehrimiz için zararlı bir durum. Bu olaydan ders çıkarıp bir an önce Suriyelilerin çalışma izinlerini çıkarmamız gerekiyor."

Dün akşam saatlerinde Şıhcan Mahallesi'nde bir iş merkezinin 4. katındaki tekstil atölyesinde henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıkmış, yangında Husam Yusuf (23) ile ismi henüz belirlenemeyen 2 kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!