Küre-i Nühas İstiklal Yolu Mehter Takımı kuruldu

Küre-i Nühas İstiklal Yolu Mehter Takımı, İnebolu ilçesinde konser verdi.

Küre-i Nühas İstiklal Yolu Mehter Takımı kuruldu
Küre-i Nühas İstiklal Yolu Mehter Takımı kuruldu
GİRİŞ 23.01.2015 15:23 GÜNCELLEME 23.01.2015 15:23

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen konser, İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Küre Kaymakamı Şahin Kazancı, İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yanıkoğlu ve vatandaşların beğenisini kazandı.

Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 kişiden oluşan mehter takımının isminin, yapılan anket sonucunda belirlendiğini söyledi.

Takımın, İstiklal Yolu'nu tanıtmak ve Osmanlı İmparatorluğu'nu yad etmek amacıyla kurulduğunu vurgulayan Aydınlı, şöyle konuştu:

"Malum Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu'ya gelen silah ve cephane kağnılarla İstiklal Yolu kullanılarak Ankara üzerinden cepheye ulaştırıldı. Biz hem bu yolun önemine dikkat çekmek, tanıtımını yapmak, hem de Osmanlı'yı yad etmek amacıyla Küre Kaymakamlığı ile bir mehteran takımı kurduk. Bunun akabinde bağımsız olması için dernekleştirdik ve şu an dernek olarak faaliyet gösteriyorlar."

Aydınlı, Ankara'da 11-15 Şubat tarihlerinde düzenlenecek "Başkent'te Kastamonu Günleri" etkinliğine, mehter takımının da katılacağını belirterek, "Mehteran takımımız İstiklal Yolu'nun başlangıcı olan İnebolu'da verdi. Bundan sonra Küre, Seydiler, Kastamonu ve Çankırı'da da konser verdikten sonra 11 Şubat'ta Ankara'da olacaklar" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar