Fransız mizah dergisine tepkiler

İskenderun Belediye Başkanı Dingil, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun "Hazreti Muhammed'i tasvir eden karikatürler" yayınlamasına reklam panolarından tepki gösterdi

Fransız mizah dergisine tepkiler
Fransız mizah dergisine tepkiler
GİRİŞ 23.01.2015 15:30 GÜNCELLEME 23.01.2015 15:30

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun "Hazreti Muhammed'i tasvir eden karikatürler" yayınlamasına reklam panolarına verdiği ilanlarla tepki gösterdi.

Başkanı Seyfi Dingil tarafından ilçede bulunan reklam panolarına verilen ilanlarda Hz. Muhammed'e duyulan sevgi ve saygı dile getirildi.

Bilboardlara verilen ilanlarda, "Biz seni görmeden sevdik ya Resulallah. Hazreti Peygamberin O'NURU tüm insanlığın onurudur. Bu onuru korumak bizim için görevdir" ifadeleri yer aldı.

İlanları gören vatandaşların İskenderun Belediyesini arayarak bu davranıştan dolayı Belediye Başkanı Dingil'i tebrik ettiği belirtildi.

Belediye Başkanı Dingil de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İskenderun'un özel bir şehir olduğunu, ilçede farklı dinlere mensup insanların yıllardır hoşgörü kültürü ile yaşadığını kaydetti.

İskenderun'un Türkiye'nin barış şehri olduğunu belirten Dingil, "Bu güzel kültürün var olduğu şehirde yaşayan herkesin aynı tepkide birleştiği kanaatini taşımaktayım. Kutsal değerlere hakareti kabul edemeyiz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu