Diyarbakır'da 150 ağaç yerinden söküldü

Kayapınar Belediyesi'ne ait kent ormanında bir süre önce dikimi gerçekleştirilen 150 ağacın yerinden söküldüğü bildirildi

Diyarbakır'da 150 ağaç yerinden söküldü
Diyarbakır'da 150 ağaç yerinden söküldü
GİRİŞ 23.01.2015 16:01 GÜNCELLEME 23.01.2015 16:01

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi'ne ait kent ormanındaki 150 ağaç yerinden söküldü.

Kayapınar ilçesi Talay Tepe mevkisinde belediye tarafından oluşturulan kent ormanda bir süre önce dikilen 150 ağaç kimliği belirsiz kişi veya kişilerce söküldü.

Kayapınar Belediyesi Meclis Üyesi Fatma Arşimet, yaptığı açıklamada, kent ormandaki meşe ve çınar ağaçlarına bazı kişilerce zarar verildiğini söyledi.

Olayı gerçekleştirenlerin tespit edilemediğini aktaran Arşimet, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Sökülen ağaçların yerine yenilerini dikeceklerini kaydeden Arşimet, şöyle konuştu:

"Burası kent ormanımız, Diyarbakır'ın akciğerleridir. Birileri sırf rantlarını, çıkarlarını ön planda tuttuğu için halkın, kentin geleceğine böylesi bir kıyımı, katliamı reva görüyorsa bu bizim kesinlikle kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Buranın beton yığını haline gelmesini isteyen zihniyetler kalkıp böyle bir şey yapıyorlar. Ağaç kıyımını yapıyorlar. Kalkıp 3-5 tane bina dikecekler, rant yapacaklar diye böylesi bir kıyımı yapmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Biz bunu asla kabul etmiyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var