Okullarda karne heyecanı

Mersin merkez ve ilçelerinde öğrenciler karne alma heyacanı yaşadı

Okullarda karne heyecanı
Okullarda karne heyecanı
GİRİŞ 23.01.2015 17:05 GÜNCELLEME 23.01.2015 17:05

Mersin merkez ve ilçelerinde öğrenciler karne alma heyecanın yaşadı.

Gülnar ilçesinde Cumhuriyet Yatılı Bölge Okulu'nda karne dağıtım programı gerçekleştirildi. Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik, yaptığı konuşmada ilçede 4 bin 567 öğrencinin karne alma heyacanı yaşadığını söyledi.

Öğrencilerin iki haftalık tatilde dinleneceklerini belirten Pendik, "Velilerimiz öğrencilerimize fazla yüklenmesinler. Zayıfı olan öğrencilerimiz olabilir. İkinci dönem zayıf olan derslerini kurtarabilirler. Öğrencilerimizi at yarışı gibi yarışa sokmayalım. Falancanın oğlu, falancanın kızı iyi, sende iyi al gibi davranışlarda bulunmayalım" dedi.

Pendik, daha sonra okul birincisi Melike Kafadar'a karnesini ve hediyesini verdi.

Silifke

Silifke ilçesinde de 21 bin 456 öğrenci ile bin 749 öğretmen yarıyıl tatiline girdi.

Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Göksu İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım töreninde, öğrencilerin ilk dönemdeki çalışmaların karşılığı olan karnelerini aldıklarını söyledi.

Öğrencilerin 2 haftalık yarıyıl tatilini iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten Çiftçi, "2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı 9 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Öğrenciler tatil boyunca çok iyi dinlenmeleri gerekiyor. Aynı zamanda tatilde kitap okumaları da gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından Çiftçi, okul birincisine ödülünü ve karnesini verdi.

Tarsus

Tarsus'ta da öğrenciler karnelerini almanın ve yarıyıl tatiline girmenin sevincini yaşadı.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Hürriyet Dumlupınar İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilere yarıyıl tatili için uyarılarda bulundu.

Yarıyıl tatilinde öğrencilerin soluklanma fırsatı bulduklarını belirten Demir, "4 ay gibi bir süredir yoğun bir tempoyla ders çalışan sevgili çocuklarımız bu süreçte bir TEOG sınavı geçirmiş ve bu sınavda 14 öğrencimiz bütün soruları doğru yanıtlayarak Türkiye'nin en iyileri arasına girmeyi başarmış ve göğsümüzü kabartmıştır" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilere karnelerin dağıttı.

Karne dağıtım törenine Kaymakam Hasan Göç, AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, şube müdürleri, çeşitli kurumların müdürleri, okul yöneticileri ve veliler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri