Diyarbakır'da "Anadolu Medeniyet Kenti Gençlik Buluşması" etkinliği

TGKK Genel Başkanı Okudan: "(Çözüm süreci) Asıl mesele, tek boyutlu olmayıp, üç boyutludur. Terör, Kürt meselesi ve Güneydoğu meselesi. Her bir boyuttaki olumlu ya da olumsuzluklar, diğerlerini etkilemektedir. Her üç mesele birlikte, bir bütün olarak ele alınıp çözüme kavuşturulmalıdır"

Diyarbakır'da "Anadolu Medeniyet Kenti Gençlik Buluşması" etkinliği
Diyarbakır'da "Anadolu Medeniyet Kenti Gençlik Buluşması" etkinliği
GİRİŞ 23.01.2015 17:07 GÜNCELLEME 23.01.2015 17:07

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (TGKK) Genel Başkanı Bilal Okudan, "(Çözüm süreci) Asıl mesele, tek boyutlu olmayıp, üç boyutludur. Terör, Kürt meselesi ve Güneydoğu meselesi. Her bir boyuttaki olumlu ya da olumsuzluklar, diğerlerini etkilemektedir. Her üç mesele birlikte, bir bütün olarak ele alınıp çözüme kavuşturulmalıdır" dedi.

Okudan, Toplumsal Barış ve Kardeşlik Sürecinde Gençlerin Rolü programının "Anadolu Medeniyet Kenti Diyarbakır Gençlik Buluşması" kapsamında Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte, 81 ilden gelen gençlere seslenerek bölgedeki meselenin iyi okunması gerektiğine vurgu yaptı.

Meselenin, sadece bir terör, askeri operasyon ya da Kürt meselesi olarak görülmemesi gerektiğini ifade eden Okudan, şöyle konuştu:

"Asıl mesele, tek boyutlu olmayıp, üç boyutludur. 'Terör', 'Kürt meselesi' ve Güneydoğu meselesi.' Her bir boyuttaki olumlu ya da olumsuzluklar, diğerlerini etkilemektedir. Her üç mesele birlikte, bir bütün olarak ele alınıp çözüme kavuşturulmalıdır. Kürt meselesi ve Güneydoğu meselesinin çözülmemiş olması, terörün oluşmasına ortam hazırladığı gibi, terör de diğer iki meselenin çözülmesinde zorluk çıkarıyor. Bu böyledir diye üç meselenin varlığını görmezlikten gelip, sadece terör meselesi olarak ele alarak çözmek mümkün değildir."

Kürt sorununun kaynağının, sömürü düzeni, taklitçi zihniyet ve asimilasyoncu politikalar olduğunu dile getiren Okudan, Kürt konusunun bir sosyal problem haline gelmesinin ana sebebinin taklitçi zihniyetin, sömürü ve tahakküm zihniyetinin uyguladığı asimilasyoncu materyalist ve ırkçı politikalar olduğunu kaydetti.

Okudan, şöyle devam etti:

"Çözüm, sivrisinekleri öldürmekte değil, bataklığı kurutmakta aranmalıdır. Derhal, bataklığı yani gayri milli, gayri islami ve gayri insani olan batı kültür ve medeniyet değerlerine göre Lozan'da Hayim Nahum doktrinine göre kurulmuş olan bu sistemi değiştirelim."

Diyarbakır'da çeşitli etkinliklerle üç gün devam edecek programın açılışına AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, TGKK Danışma Kurulu Başkanı Metin Külünk de katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi