Romanya ve Moldovalı öğrencilerden Yüksekova ziyaret

Yüksekova Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Merkezince yürütülen "Sağlıklı Ye ve Sağlıklı Yaşa" Projesi kapsamında, Romanya ve Moldova'dan gelen 8 öğrenci, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin'i ziyaret etti.

Romanya ve Moldovalı öğrencilerden Yüksekova ziyaret
Romanya ve Moldovalı öğrencilerden Yüksekova ziyaret
GİRİŞ 23.01.2015 17:10 GÜNCELLEME 23.01.2015 17:10

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yetişkin, öğrencilerin proje kapsamında ilçenin kültürü ve özellikle yöresel yemeklerini öğrenmek amacıyla ilçeye geldiklerini söyledi.

İlçedeki olumsuzlukların nelerden kaynaklandığını öğrencilerle paylaştıklarını ifade eden Yetişkin, "Kendilerine buranın güzelliklerini gösteren ve tanıtan birer cd hediye ettik. Elbette birçok farklı ülkeden misafirlerimiz olacak. Bizde üzerimize düşen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Mücadelemizden yaşam tarzımıza kadar her şeyi anlatmaya ve paylaşmaya hazırız" dedi.

İngilizce öğretmeni ve grup lideri Nicoleta Gramada, yaptığı açıklamada, proje kapsamında ilçeye geldiklerini söyledi.

İlçedeki insanları tanımaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Gramada, şöyle konuştu:

"Yüksekova'ya geleceğimizi öğrenince burayı tanımak için araştırmalar yaptık. Araştırmalarda gördüklerimiz ve duyduklarımız bizi ürkütmüştü. Ama her şeye rağmen gelmeyi istedik. Buraya geldikten sonra gördüğümüz manzara, duyduklarımıza tam zıttı. Aksine burası çok güzel. Burayı çok sevdik. İngilizce öğretmeniyim ve birçok ülkeyi gezdim. Ama böyle misafirperver halk görmedim. Neredeyse tüm kurumlar ve halk bizi davet etti. Buranın hem yerel yemeklerini hem de kıyafetlerini çok sevdik. Bizi bugün ağırlayan Başkan Yetişkin'e de teşekkür ediyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!