Mardin'de MARSU'ya ait tesislerin elektriğinin kesilmesi

Mardin 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, DEDAŞ'ın MARSU'ya ait bazı tesislerde uyguladığı elektrik kesintisine ilişkin "ihtiyati tedbir" kararı verdi

Mardin'de MARSU'ya ait tesislerin elektriğinin kesilmesi
Mardin'de MARSU'ya ait tesislerin elektriğinin kesilmesi
GİRİŞ 23.01.2015 17:32 GÜNCELLEME 23.01.2015 17:32

Mardin 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin (DEDAŞ) Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (MARSU) ait bazı tesislerde uyguladığı elektrik kesintisine ilişkin "ihtiyati tedbir" kararı verdi.

Mardin 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, MARSU'nun kesilen elektrik aboneliklerine ilişkin "ihtiyati tedbir" kararı verilmesi yönündeki başvurusunu değerlendirdi. Mahkeme, MARSU'nun talebini kabul etti.

Kararda şu ifadeler yer aldı:

"Mardin il ve ilçelerine ait içme ve kullanma suyunun kesileceği bu durumun Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun (HMK) 389. maddesinde düzenlenen, 'ciddi bir zararın doğacağından endişe edilmesi hali' kapsamında değerlendirilmesi gerektiği kanaatine varıldığından, davacı MARSU Genel Müdürlüğü vekilinin ihtiyati tedbir talebinin kabulü ile Artuklu, Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Mazıdağı, Midyat, Nusaybin, Ömerli ve Yeşilli ilçelerindeki abonelerine yaptığı elektrik kesintisine tedbiren son verilerek bu yerlere yeniden elektrik verilmesine dosya üzerinde yapılan inceleme sonucu karar verildi."

"DEDAŞ binası kaçak statüsündedir"

Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak, yaptığı açıklamada elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

Irmak, DEDAŞ İl Müdürlüğü hizmet binasının daha önce yapılan çalışmalarda kaçak olduğunu tespit ettiklerini ileri sürerek, "DEDAŞ binası kaçak statüsündedir. Bu binayı yıkacağız" dedi.

Binanın kaçak olduğunun ilgililere tebliğ edildiğini, gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını dile getiren Irmak, şöyle dedi:

"İmar mevzuatının gerekleri yerine getirilecek. Bu konuda tavrımız net. Konu Mardin Belediyesi tarafından da gündeme getirilmiş ancak bir şekilde ertelenmişti. Bu konuda gerekli çalışmaları başlattık. Kendilerine kararı tebliğ ettik. Hukuki süreci de başlattık. Bu ve benzeri binaların yıkılmasında asla geri adım atmayız."

Türkiye'de mevcut belediyelerin tümünün bir şekilde DEDAŞ veya diğer kurumlara borcu bulunduğunu savunan Irmak, dünyada benzeri görülmeyen bir uygulamayla karşı karşıya kaldıklarını savundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!