Paralel yapının TİB'deki İngiliz oyunu

Paralel yapının Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda yaptıkları ihanet tek tek ortaya çıkıyor.

Paralel yapının TİB'deki İngiliz oyunu
Paralel yapının TİB'deki İngiliz oyunu
GİRİŞ 24.01.2015 07:45 GÜNCELLEME 24.01.2015 07:57
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil, devletin kullandığı kriptolu telefonların dinlendiği ortaya çıktı. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta düğmeye basıldı. Aralarında TİB Başkan Vekili Osman Nihat Şen ile TÜBİTAK çalışanlarının da olduğu 24 kişi gözaltına alındı. Zanlılara yöneltilen suçlama ise şuydu: "Casusluk", "Devletin birliğini bozmak" ve "Kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlenmesi..." Peki devletin kriptolu telefonlarını dinleyen örgüt, elde ettiği verileri nerelere iletti?

Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmadaki bilirkişi raporuna göre, TÜBİTAK Uzay Enstitüsü uzmanları TİB'de inceleme yaptı. Kurumda YAHSAT uydusuna dönük alıcı ve verici 3 adet uydu anteni tespit edildi.

ENLEM BOYLAM ORTADA...

Antenlerin bulunduğu noktalar 39 derece 53 dakika 5 saniye Kuzey Enlemi, 32 derece 42 dakika 17 saniye Doğu boylamı olarak belirlendi. Bu antenin Dubai uydusu aracılığı ile yurt dışına veri gönderdiği tespit edildi... TİB'in bilgisayar ağında da dış bağlantı bulundu. Radio link adlı bu bağlantının kablosuz olduğu ve havadan iletişim kurduğu tespit edildi. Ayrıca radio linkin Ankara İncek'teki bir kuleye kurulan antenle çalıştığı öğrenildi. Antenin de seyyar konteynırdan kontrol edildiği ve verileri Ankara Ulus'taki santrale gönderdiği ortaya çıktı. Bilirkişi heyeti, İncek'teki kuleyi incelemek için bölgeye gitti. Ancak kulenin de konteynırın da yerinde olmadığı tespit edildi. Ancak konteynırda görevli 2 kişinin kimliği belirlendi. Tam bu noktada vahim bir bilgi edinildi. Zira 2 kişiden birinin Türk, diğerinin ise İngiliz olduğu dikkat çekti!

Sorgulanan iki görevli, çelişkili ifade verdi. Soruşturma derinleştirildi. 

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 18
  • hainnnn 9 yıl önce Şikayet Et
    hainn mi dedi birisiiii..!!!90 yillik burda 1000 sayabilcegim hainliklerin uzeri bir comaatle ortulmeye calisiliyorsa hayret ederim sizin akilsizliginiza ve vizyonsuzlugunuza...hukum sadece Allahindir...hayir gibi gozuken nice islerde ser varken ser gibi gozuken olaylarda nice hayirlar gizlidir..bunu ne comaatcilik adina nede particilik adina soyluyorum lakin herkes hesab gununu dusunmeli
    Cevapla
  • bay-x 9 yıl önce Şikayet Et
    bu bilgileri manevi alemde paylaşıyorlardı herhalde. Dünyalık işleri olmaz arkadaşların.
    Cevapla
  • samet 9 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşın mahrem bilgileri hangi ülkelere servis edildi....
    Cevapla
  • Erol 9 yıl önce Şikayet Et
    İdam edilmeliler avrupanın içinde insan olmayan hakları bizi bağlamamalı...
    Cevapla
  • delikanli 9 yıl önce Şikayet Et
    1 senedir binlerce hainlik ! yazdiniz ama ne bir belge ne bir kanit var. Algi ile isler yurumez oldu artik.
    Cevapla
  • Tarafsiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Sana tek, tek Rapormu vereceklerdi Belgesiz neden tutuklasinlar sadece internettekiler bile HAIN olduklariniin belgesidir. ZAMAN ve STV nin Egitime büyük Darbe basligiyla karalayici haberlerle 17 Araliktan cok kisa bir süre öncesi DANSÖZ NANA gibi Kivirmaya basladigini HAYRETLE gördük
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat