Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün 22. yılı

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Ümit Varol, Uğur Mumcu'nun katillerinin bulunamamasının demokrasi ayıbı olduğunu belirtti.

Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün 22. yılı
Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün 22. yılı
GİRİŞ 24.01.2015 12:21 GÜNCELLEME 24.01.2015 12:21

Varol, gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün 22. yılına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Mumcu'yu büyük bir özlemle andığını bildirdi.

22 yıl önce Mumcu'ya yapılan saldırının karanlık odakları cesaretlendirdiğini ileri süren Varol, şu görüşlerine yer verdi:

"Gazeteci Uğur Mumcu'nun 24 Ocak 1993'te evinin önündeki arabasına yerleştirilen uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu öldürülmesinin üzerinden 22 yıl geçti. Dönemin iktidarının cinayeti çözmenin ve faillerini yakalamanın devletin namus borcu olduğunu söylediklerini üzüntüyle hatırlıyoruz. Aradan geçen uzun süre içinde katillerin bulunamamsı bir demokrasi ayıbı olarak düşünüyoruz. Bu ayıp Hrant Dink cinayetinde olduğu gibi yeni gazeteci cinayetleri için de karanlık odakları cesaretlendiren bir örnek olarak karşımızda duruyor."

Ümit Varol, basının bir ülkenin hafızası olduğunu belirterek, "Bu nedenle Türkiye'de halkın gerçekleri öğrenme hakkı için hizmet eden gazeteciler, her zaman güç odakları tarafından hedef seçiliyor. Sözlü, yazılı, fiziksel saldırılarla gazeteciler baskı altında tutulmaya, itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı