Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepkiler

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun, Hazreti Muhammed'i tasvir eden karikatürlerin yayımlanması ve İslam'a yönelik saldırıları protesto için Diyarbakır'da düzenlediği "Peygambere Saygı" mitingi başladı

Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepkiler
Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepkiler
GİRİŞ 24.01.2015 12:32 GÜNCELLEME 24.01.2015 12:32

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun, Hazreti Muhammed'i tasvir eden karikatürleri yayımlayan Charlie Hebdo dergisi ile İslam'a yönelik saldırıları protesto için Diyarbakır'da düzenlediği "Peygambere Saygı" mitingi başladı.

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun İstasyon Meydanı'ndaki mitingi için Diyarbakır'daki vatandaşların yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelenlerin alana girişleri devam ediyor.

Miting alanında "Haksızlığın karşısında duran dilsiz şeytandır", "Lanet olsun biz Charlie'yiz diyenlere, ben Charlie'nin korkulu rüyasıyım", "Anamız babamız sana feda olsun" yazılı pankartlar yer aldı. Ayrıca, İngilizce ve Kürtçe olarak "Biz Charlie değil, Muhammed'iz" yazılı dövizler açıldı.

Sık sık tekbirlerin getirildiği miting, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlahilerin okunacağı mitingde, peygamber sevgisi ve İslam'a yönelik saldırılar üzerine çeşitli konuşmalar yapılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı