Cezası bitti ama resimleri duvarları süsleyecek

İzmit'te gümrük muhafaza memuru iken rüşvet aldığı iddiasıyla 18 ay hapse mahkum edilen, cezasının bir bölümünü Trabzon'da "denetimli serbestlik uygulaması" çerçevesinde resim yaparak tamamlayan Aydın Durmuş'un resimleri, denetimli serbestlik uygulamasının tanıtımı için çeşitli kurumlara dağıtılıyor

Cezası bitti ama resimleri duvarları süsleyecek
Cezası bitti ama resimleri duvarları süsleyecek
GİRİŞ 24.01.2015 13:30 GÜNCELLEME 24.01.2015 13:30

İzmit'te gümrük muhafaza memuru iken rüşvet aldığı iddiasıyla 18 ay hapse mahkum edilen, cezasının bir bölümünü Trabzon'da "denetimli serbestlik uygulaması" çerçevesinde resim yaparak tamamlayan Aydın Durmuş'un resimleri, denetimli serbestlik uygulamasının tanıtımı için çeşitli kurumlara dağıtılıyor.

Trabzonlu eski gümrük muhafaza memuru Aydın Durmuş (53), yaklaşık 13 yıl önce İzmit'te görev yaptığı dönemde rüşvet aldığı iddiasıyla İzmit Ağır Ceza Mahkemesince 18 ay hapse mahkum edildi. Bir süre cezaevinde kalan Durmuş, bu süreçte mahkumların koğuşlarına devasa resimler yapmaya başladı.

Durmuş'un bu yeteneğini gören ve cezasının 3 yıldan az kaldığını öğrenen arkadaşları, Durmuş'tan "denetimli serbestlik uygulaması"ndan yararlanmasını istedi. Bunun üzerine başvurduğu Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce talebi kabul edilen Durmuş, kalan hapis cezası yerine 120 gün kamu yararına ücretsiz çalışmaya başladı.

Hafta içi belirli gün ve saatlerde müdürlüğe gelerek cezasının kalanını kamu kurumlarına hediye edilmesi amacıyla resim yaparak çeken Durmuş'un cezasının infazı bir süre önce tamamlandı.

Durmuş'un yaptığı resimler ise Denetimli Serbestlik Müdürlüğü görevlilerince kentteki çeşitli kamu kurumlarına dağıtılmaya başlandı.

Kamu yararına ücretsiz çalışma cezası çekerken Durmuş'un yaklaşık 60 resim yaptığı, bu resimlerin tamamının denetimli serbestlik uygulamasının tanıtımı amacıyla, uygulamaya destek veren çeşitli kamu kurumlarına hediye edileceği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar