6 çocuklu ailenin dramına duyarsız kalınmadı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde iki odalı evde yoklukla mücadele eden biri engelli 6 çocuklu Çetinkaya ailesinin yaşadığı zorluklara dair basında yer alan haberlerin ardından hayırseverlerin gönderdiği 250 koli eşya ile para yardımı aileye teslim edildi

6 çocuklu ailenin dramına duyarsız kalınmadı
6 çocuklu ailenin dramına duyarsız kalınmadı
GİRİŞ 24.01.2015 13:42 GÜNCELLEME 24.01.2015 13:42

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde iki odalı evde yoklukla mücadele eden biri engelli 6 çocuklu Çetinkaya ailesinin yaşadığı zorluklara dair basında yer alan haberler, hayırseverleri harekete geçirdi.

Anne Şerif Çetinkaya'nın basında yer alan "Çocuklarıma süt yerine çay içiriyorum, onları naylon poşetle bezliyorum" sözlerinden etkilenen yurtiçi ve dışından çok sayıda hayırsever, aileye kargo aracılığıyla yardım gönderdi.

Ereğli Belediyesinden temin edilen kamyonetle kargo firmalarına gelen yaklaşık 250 yardım kolisinin yanı sıra hayırseverlerin PTT aracılığıyla gönderdiği yaklaşık 15 bin lira, aileye teslim edildi.

Baba İsmet Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayırseverlerin yaşadıkları çileye duyarsız kalmadığını, farklı ülkelerden telefonla kendisini aradıklarını söyledi.

"Gece gündüz telefonlarımız çalıyor, Allah binlerce kez razı olsun" diyen Çetinkaya, yardım kolilerinde çocuk bezi, mama, süt, çocuk eşyası, oyuncak gibi eşyalar bulunduğunu kaydetti.

Çetinkaya, çok sayıda kişinin de nakit para yardımında bulunduğunu bildirerek, "Gelen yardımları bugün aldık. Devletimizden ve vatandaşlarımızdan Allah razı olsun" ifadesini kullandı.

Anne Çetinkaya da hayırseverlerin gece gündüz kendilerine ulaşmak için aradıklarını belirterek, "Geçen gün gelen ve evi inceleyen bir kişi 'Ne eksiğiniz var' dedi. Sonra gitti. Bir süre sonra kamyonla geldi. Yaklaşık 2 ton kömür getirmiş. İsmini bile söylemeden bırakıp gitti. Allah binlerce kez razı olsun. Çocuklarımın yüzü güldü. Anadolu Ajansına da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu arada ailenin yaşadığı evin tabanı bir hayırsever tarafından laminent parke döşendi, evdeki eski eşyalardan bazıları da yenilendi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması