Gaffar Okkan'ın şehit edilişinin 14. yılı

Diyarbakır'da 14 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru için anma töreni düzenlendi

Gaffar Okkan'ın şehit edilişinin 14. yılı
Gaffar Okkan'ın şehit edilişinin 14. yılı
GİRİŞ 24.01.2015 13:46 GÜNCELLEME 24.01.2015 13:46

Diyarbakır'da 14 yıl önce uğradıkları silahlı saldırıda şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru, düzenlenen törenle anıldı.

Emniyet Müdürü Okkan ile polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy için anma töreni, saldırının gerçekleştirildiği Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Bulvarı'nda yapıldı. Törende, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından Okkan'ın öz geçmişi okundu.

Vali Hüseyin Aksoy, törende yaptığı konuşmada, Gaffar Okkan'ın Diyarbakır halkı ile gönülden bağlılıkla görev yaptığını söyledi.

Ülkenin birliği, halkın huzur ve güvenliği için Okkan ve 5 polis memurunun şehit olduğunu belirten Aksoy, şöyle konuştu:

"Okkan ve beraberindeki arkadaşlar, Diyarbakır halkıyla bütünleşmiş ve halk tarafından çok farklı bir noktaya taşınmış idareciler ve emniyet mensuplarıydı. Onların burada şehit edilmesinden sonra Diyarbakır halkı, çocuklarına dönemin Ali Gaffar Okkan'ın adına vermek suretiyle ona karşı olan sevgilerini, minnet duygularını yansıtmışlardır."

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ise Diyarbakırlıların Okkan'ı halkın içinden gelen biri olarak gördüğünü, Okkan'ın görev yaptığı dönemde Diyarbakırlılar tarafından çok sevildiğini ve halkın polise karşı bakışını değiştirdiğini anlattı.

Eronat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cenazesi evimin önünde geçerken yüz binların nasıl kendiliğinden bir araya geldiğine şahitlik ettim. Beyaz leçekli kadınların polis selamı vererek cenazeyi uğurlanışına, bir makam aracının omuzlara alınmak isteyişine şahitlik ettim. Bu şehirdeki terörü veya kapkaçı, hırsızlığı sona erdirmemişti ama Okkan bu şehir halkını sevmişti. Sevgiyi ektiğiniz zaman da sevgiyi biçersiniz. 14 yıl geçmesine rağmen hala Okkan bu halk tarafından çok büyük bir sevgiyle anılıyor. Bir dükkana girdiğimiz zaman sevgili Okkan'ın polis üniformalı fotoğrafını görebiliyoruz. Diyarbakır halkına ve polise katkılarından dolayı kendisini rahmetle ve şükranla anıyoruz."

İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü da geçen zamana rağmen Diyarbakır halkının şehitlere sevgi ve saygısının artarak devam ettiğini kaydetti.

"Şehit Emniyet Müdürümüz Okkan, Diyarbakır halkına polisimizin ve devletimizin şefkat yüzünü göstermiştir. Devlet ile milletin kaynaşmasını sağlamıştır" diyen Böğürcü, şöyle konuştu:

"Merhum müdürümüz Diyarbakır'ın ve Diyarbakırlının aşığıydı. Diyarbakır halkı da aynı şekilde kendisini sevdi. Bugün şehrin değişik yerlerini dolaştığımızda rahmetli müdürümüzün fotoğraflarını görmekteyiz. Şehadetinden sonra doğan yüzlerce çocuğa Ali Gaffar Okkan isminin verildiğine şahit olmaktayız. Tüm bunlar Diyarbakır halkının merhum müdürümüze gönülden bağlılığın göstergesidir."

Gaffar Okkan ve 5 polis memurunu şehit edenlerin devlet ile milletin kaynaşmasını engellemeye çalıştıklarını vurgulayan Böğürcü, "Devletimiz ile milletimizin kaynaşmasını engelleyip bu kutsal topraklar üzerinde kin ve nefret tohumları serpmek istemişlerdir. Ama şunu iyi bilsinler ki amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. Bizler onun açtığı yolda hakka ve halka hizmet etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Tören sırasında bazı vatandaşların pencere ve balkonlardan okunan dualara eşlik ettiği görüldü. Duygusal anların yaşandığı etkinlik Okkan ve 5 arkadaşının şehit edildikleri yere bırakılan karanfillerle sona erdi.

Törene AK Parti Milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Cuma İçten, Abdulkerim Gök, Okkan'ın yakınları, Diyarbakırspor taraftarları, gaziler, adı Gaffar Okkan olan çocuklar ile vatandaşlar katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı