Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin 22. yılı

Çorlu Belediye Başkanı Baysan:

Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin 22. yılı
Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin 22. yılı
GİRİŞ 24.01.2015 13:50 GÜNCELLEME 24.01.2015 13:50

Ccedil;orlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, "Uğur Mumcu, araştıran, sorgulayan, okurlarına her daim hayata ve dünyaya farklı bir pencereden bakmayı öğreten bir aydındı" ifadelerini kullandı.

Baysan, gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin 22. yılına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, kendisini özlemle andığını bildirdi.

Mumcu'nun, araştıran, sorgulayan, okurlarına her daim hayata ve dünyaya farklı bir pencereden bakmayı öğreten bir aydın olduğunu belirten Baysan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"24 Ocak 1993'de onu katleden karanlık eller sadece Uğur Mumcu'nun şahsını değil, onun savunduğu değerleri, toplumla paylaştığı düşünceleri ve daha nice aydınlarımızın aydınlanma ülküsünü hedef almışlardır. 'Unutmayalım ki cesur bir kez, korkak bin kez ölür. Önemli olan, insanın böyle bir toplumda mezar taşı gibi susmamasıdır' diyen Uğur Mumcu, karanlık odakların hedefi haline geldi. Gerçeklerin ortaya çıkmasını hazmedemeyenler onu öldürerek düşüncelerini, fikirlerini ve ideallerini de yok edeceklerini sandılar. Aradan geçen yıllar bize bir kez daha göstermiştir ki, Uğur Mumcu eserleriyle hala aramızda yaşamaktadır. Ancak vahim olan onun aracına bomba koyanların ve azmettirenlerin kim olduğunun tespit edilememiş olmasıdır. Bunu yapanlar her kim olursa olsun, şiddet ve nefretle kınıyoruz. Onu katledenler her zaman lanetle anılacak ve tarihin karanlık sayfalarındaki yerini alacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri