Osman Yereşen anıldı

ÇGC Kurucu Başkanı ve Seyhanspor'un "efsane" olarak nitelendirilen başkanı merhum spor adamı Osman Yereşen anıldı.

Osman Yereşen anıldı
Osman Yereşen anıldı
GİRİŞ 24.01.2015 14:22 GÜNCELLEME 24.01.2015 14:22

Ccedil;ukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Kurucu Başkanı ve Seyhanspor'un "efsane" olarak nitelendirilen başkanı merhum spor adamı Osman Yereşen için anma töreni düzenlendi.

Yereşen, ölümünün 7. yılında ÇGC'de düzenlenen anma törenine katılan Eski Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, Yereşen'in kent için çok özel ve unutulmayacak bir insan olduğunu söyledi.

Yereşen'in spor adamı, sporcu, hakem, gazeteci gibi birçok kimliği barındıran Adana'nın yetiştirdiği çok özel bir insan olduğunu anlatan Arıboğan, ''Osman Yereşen Adana ve Adana'nın yetiştirdiği değerler içinde çok önemli bir yerde duruyor. Geçmiş, hep Yereşen gibi, Türkiye'ye, Türk spor, sosyal ve cemiyet hayatına ciddi etkilerde bulunmuş birikimli insanlarla anılıyor'' diye konuştu.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise Osman Yereşen'in Adana'ya büyük hizmetleri sunduğunu belirterek ''Osman ağabeyi biz halen özlüyoruz, anıyoruz. Onu unutmak, onun hizmetlerini unutmak mümkün değil. Osman ağabey her zaman yardımsever kişiliğiyle gönlümüze taht kurmuş bir abimizdi'' dedi.

Anma etkinliğine, Yereşen'in yakınları, dostları ve Seyhanspor yönetici ile oyuncuları da katıldı.

Osman Yereşen:

Adana'da 1921 yılında dünya gelen Osman Yereşen, 68 yıl aralıksız sürdürdüğü gazetecilik mesleğine 1940 yılında Yeni Adana Gazetesi'nde başladı. Yereşen, İstanbul'da Son Posta, Tasviri Efkar, Son Havadis, Cumhuriyet, Büyük Doğu Gazeteleri ile Millet Mecmuası, Ankara'da Zafer, Havadis, Anadolu Ajansı ve Hakimiyet, Konya'da ise Anadolu Ajansı Temsilciliği, Yeni Meram, Ak Yokuş ve Son Posta Gazetesi temsilcilikleri görevlerini yürüttü.

Osman Yereşen, futbol, atletizm ve atıcılık sporlarıyla da ilgilendi. Futbol hakemliği yapan Yereşen, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) kurucuları arasında yer aldı. Adana'nın en eski spor kulüplerinden Seyhanspor'da uzun süre başkanlık yapan Yereşen, aynı zamanda Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun (ASKF) Onur Kurulu Başkanlığı ile Türkiye Spor Yazarları Derneği üyesiydi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri