Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin 22'nci yılı

CHP İskenderun İlçe Başkan Vekili Basus: " Bu yıl özellikle gençlerden Uğur Mumcu'yu, onun kitaplarından birini ya da köşe yazılarını okuyarak anmalarını istiyoruz"

Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin 22'nci yılı
Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin 22'nci yılı
GİRİŞ 24.01.2015 14:50 GÜNCELLEME 24.01.2015 14:50

CHP İskenderun İlçe Başkan Vekili Jorj Basus, bu yıl özellikle gençlerden Uğur Mumcu'yu, onun kitaplarından birini ya da köşe yazılarını okuyarak anmalarını istediklerini belirtti.

Basus, yaptığı açıklamada, Uğur Mumcu'yu 22. ölüm yıldönümünde, derin bir özlem ve saygıyla andıklarını söyledi.

Uğur Mumcu'nun, Türk basınının kaybettiği en büyük değerlerden biri olduğunu ifade eden Basus, Mumcu'nun, mafya ve siyaset ilişkisine, teröre ve yolsuzluğa karşı somut çalışmalarının olduğunu kaydetti.

Mumcu'nun Türkiye üzerinde oynanan oyunları çok öncelerden gördüğünü ve eserlerinin yaşatılması gerektiğinin altını çizen Basus, şunları söyledi:

" Bu sene özellikle gençlerden Uğur Mumcu'yu, onun kitaplarından birini ya da köşe yazılarını okuyarak anmalarını istiyoruz. İşte o zaman cesur yüreğimizin acısının neden 22 yıldır dinemediğini anlayabilirler. Eğilip, bükülmeden yazan kalemlerin ucundan neler dökülebileceğini ancak onu okuduklarında görebilirler. Bugün birçok insanın, kavrayamadıkları gelişmeler için 'Keşke yaşasaydı da bunları bize belgeleriyle anlatabilseydi' dediğini biliyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi