Adıyaman'da hastane binasındaki yangın

Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Daireler Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kılınç: "45 hastamız, diğer hastanelere transfer edildi. 43 hasta, hastanelere yatırıldı, 2 hastamız da kendi isteğiyle eve gitti"

Adıyaman'da hastane binasındaki yangın
Adıyaman'da hastane binasındaki yangın
GİRİŞ 24.01.2015 19:35 GÜNCELLEME 24.01.2015 19:35

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çıkan yangın sonucu hastanedeki 45 hastadan 43'ünün kentteki diğer hastanelere sevkleri tamamlandı, 2 hasta ise evine gitti.

Alınan bilgiye göre 8 katlı hastane binasının zemin katında bulunan sistem odasında çıkan yangın nedeniyle binaya duman dolması ve elektriklerin kesilmesi nedeniyle hastalar başka hastanelere sevk edildi.

Olay nedeniyle birçok hasta yakını yangının çıktığı hastane binası önünde toplandı.

Hastaneye gelerek incelemelerde bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının hastanenin bodrum katındaki sistem odasında çıktığını söyledi.

Sistemlerin elektrik akımını taşıyamaması nedeniyle yangın çıktığını ifade eden Gönüllü, bu elektrik sistemlerinin en iyi şekilde yapılması gerektiğini belirtti.

Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Daireler Başkanı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kılınç ise hastanede yangın sırasında 45 hastanın tedavi gördüğünü kaydetti.

Bütün hastaların kentteki diğer hastanelere sevklerinin tamamlandığını belirten Kılınç, "45 hastamız, diğer hastanelere transfer edildi. 43 hasta, hastanelere yatırıldı, 2 hastamız da kendi isteğiyle eve gitti. 10 tane çocuk hastamız, 10 tane yoğun bakım hastamız güzel bir şekilde arkadaşlarımızın çabalarıyla transfer edildi. Şu an en ufak bir sıkıntımız yok. Tedavileri devam ediyor. İnşallah bir daha tekrarlamaz. Çok şükür şu an bir sıkıntımız yoktur" diye konuştu.

Hastaların tamamının başka hastanelere sevk edilmesinin ardından hastane binasında incelemelere başlandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt