Topuk Yaylası'nda doğa turizmi atağı

Fenerbahçe Spor Kulübü Tesislerinin de bulunduğu Topuk Yaylasında, alternatif doğa sporlarının yapılabilmesi için girişimler sürüyor

Topuk Yaylası'nda doğa turizmi atağı
Topuk Yaylası'nda doğa turizmi atağı
GİRİŞ 25.01.2015 11:25 GÜNCELLEME 25.01.2015 11:25

Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Topuk Yaylası'nı doğa turizminin merkezi yapmak için çalıştıklarını söyledi.

Kaynaşlı ilçesinde Fenerbahçe Spor Kulübü Tesislerinin de yer aldığı Topuk Yaylası'nda, farklı doğa sporlarının yapılabilmesi için girişimler devam ediyor.

Belediye Başkanı Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaylanın daha önceden çok bilinmeyen bir yer olduğunu ancak girişimleri neticesinde Fenerbahçe'yi buraya getirerek bölgeyi canlandırdıklarını söyledi.

Yayladaki spor ve turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bayraktar, "Geçen sene valimizin öncülüğünde Ankara ve İstanbul bölgesindeki tur operatörleriyle burada bir toplantı yaptık. TEM otoyolunun açılmasının ardından Bolu Dağı Kaynaşlı kesimi tabiri caizse ölmüştü. Ancak geçen sene bürokratlarımızla yaptığımız girişimler neticesinde Bolu Dağı yüzde 20 oranında canlandı" diye konuştu.

Geçen hafta İstanbul'da düzenlenen EMİTT Fuarı'na katıldıklarını belirten Bayraktar, şunları kaydetti:

"Tur operatörleriyle yine görüştük, aynı organizasyonu bahar başında burada tekrar yapacağız. Bisiklet Federasyonu ile görüştük, kayak raftingi başlattık. Enduro sporları bu sene başka bir ilimizde yapılacak, Allah nasip ederse önümüzdeki yıllarda buraya alacağız. Bilhassa Topuk Yaylası'nı doğa turizminin merkezi yapmaya çalışıyoruz, onun gayreti içerisindeyiz."

Bayraktar, Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesislerinin sadece kulübe hizmet etmediğini anlatarak, "Tesis geçtiğimiz sene 4-5 büyük kulübü ağırladı. Avrupa'dan da burada kamp yapmak için teklif geliyor. Sporcular açısından enerjisi en yüksek yerlerden birisi de burasıdır" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi