Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:

"Katma değeri yüksek bir alan olan ekonomiye çarpan etkisine baktığımızda büyümeye kendi kapasitesinin yedi katı katkı sağlayan çağrı merkezlerini çok önemsiyoruz. Türkiye'de çağrı merkezlerinin ekonomiye katkısı 1,6 milyar liradır"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:
GİRİŞ 25.01.2015 12:33 GÜNCELLEME 25.01.2015 12:33

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Katma değeri yüksek bir alan olan ekonomiye çarpan etkisine baktığımızda büyümeye kendi kapasitesinin yedi katı katkı sağlayan çağrı merkezlerini çok önemsiyoruz. Türkiye'de çağrı merkezlerinin ekonomiye katkısı 1,6 milyar liradır" dedi.

Partisinin il kongresine katılmak üzere kente gelen Bakan Elvan, Türk Telekom'a hizmet veren Organize Sanayi Bölgesi'ndeki çağrı merkezinin açılış törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada iletişim ve haberleşme alanında yapılan yatırımları anlatan Elvan, sadece ülkemizde değil dünyada da bilişim sektöründe önemli gelişmelerin olduğunu belirtti.

Bilişim sektörünün artık dünyada lokomotif konuma geldiğinin altını çizen Elvan, "Dünyanın büyümesi yüzde 3 ise bu sektörde yüzde 10 civarında. Türkiye'deki bilişim sektörünün performansı ortalama büyüme hızımızın dört katı. Bilişim sektörünün gelişmesi ile yeni sektörler ortaya çıkıyor yeni iş alanları sağlanıyor" diye konuştu.

2002 yılında Türkiye'de 170 civarında çağrı merkezi bulunduğunu söyleyen Elvan, bugün Türkiye'de bin 200 çağrı merkezinin hizmet verdiğini ve 80 bine yakın kişinin de bu merkezlerde istihdam edildiğini ifade etti.

Çağrı merkezlerindeki istihdam artırılacak

Çağrı merkezlerinin ülkede geliştirilmesi ve sayılarının artırılması için çalışmaların devam ettiğine dikkati çeken Bakan Elvan, şöyle devam etti:

"2023 hedefimiz çağrı merkezlerinde 350 bin çalışana ulaşmak ve beş yıl içerisinde şu andaki sayıyı yani istihdam ettiğimiz 80 bin kişiyi üçe katlamak istiyoruz ve buna da ulaşacağımıza eminim. Katma değeri yüksek bir alan ekonomiye çarpan etkisine baktığımızda büyümeye kendi kapasitesinin yedi katı katkı sağlayan çağrı merkezlerini çok önemsiyoruz. Türkiye'de çağrı merkezlerinin ekonomiye katkısı 1,6 milyar liradır."

Türkiye'nin çağrı merkezleri pastasından aldığı oranın düşük olduğunu belirten Bakan Elvan, önümüzdeki yıllarda çağrı merkezi ve bu merkezlerdeki istihdam edilen çalışan sayılarını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Hedef 81 ilde de çağrı merkezlerinin kurulması

Türkiye'de şu anda 43 ilde çağrı merkezinin bulunduğunu dile getiren Bakan Elvan, hedeflerinin 81 ilde bu merkezleri faaliyete geçirmek olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Biz bir politika değişikliğine gittik ve bu çağrı merkezleri sadece büyük ve metropol kentlerde olmasın Anadolu'da da olsun, 'Anadolu'daki gençlerimize de istihdam sağlasın' dedik ve bu konuda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Çalışanlarımızın yüzde 65'i kadın ve genç kızlarımız. Yaş ortalamamız 24, dolayısıyla hem kızlarımız için hem kadınlarımız için önemli iş imkanı sağlanıyor. 81 ilimizde çağrı merkezi olmasını hedefliyoruz. Diğer illerimizde de yoğun bir şekilde çağrı merkezleri açmaya devam edeceğiz. Türkiye geliştikçe büyüdükçe ve kalkındıkça bu merkezlerin sayısı hızla artacak."

Telefonla arayana internet paketi hediye etti

Bakan Elvan, daha sonra çağrı merkezindeki ilk çağrıya cevap verdi. Telefonla arayan bir kişinin internet paketi satın almak istemesi nedeniyle internet hakkında bilgi veren Bakan Elvan, konuşma sonunda kendisini tanıtarak satın almak istediği paketi telefonla arayana hediye ettiklerinin müjdesini verdi.

Bakan Elvan, daha sonra partisinin il kongresine katılmak üzere çağrı merkezinden ayrıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi