Erdoğan Somali'de hastane açılışı yaptı

Türkiye'de yaptığı açılışlarla tanıdığımız Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez Somali'de hastane açılışında bulundu.

Erdoğan Somali'de hastane açılışı yaptı
Erdoğan Somali'de hastane açılışı yaptı
GİRİŞ 25.01.2015 14:15 GÜNCELLEME 26.01.2015 07:39
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud Adel Abdulle ile birlikte Somali-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

TİKA tarafından başkent Mogadişu'da yaptırılan 200 yataklı Somali-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.

İki ülke arasında, hastanenin ortaklaşa işletilmesi için imzalanan protokole göre, Sağlık Bakanlığı 5 yıl boyunca uzman personel ve finansal destek verecek.

Geçen yıl eylül ayından beri hasta kabul edilen hastanede, kasımda da ameliyatlar başladı ve yataklı tedavi servisi hizmete açıldı. Hastane, 5 yıl süreyle iki ülke tarafından müştereken işletilecek ve süre sonunda Somali'ye bedelsiz devredilecek.

Beş yıllık süreçte, bölgede tedavisi mümkün olmayan hastaların tedavileri yerinde yapılacak, Somali'de üçüncü basamak modern hastane işletme modeli oluşturulacak, ülke halkına sürdürülebilir, güvenli ve kaliteli sağlık hizmeti sunulacak, sağlık sistemine yetişmiş insan gücü kazandırılacak.

-Bütçesi, 135 milyon 734 bin 468 dolar

Hastanenin işletme dönemi sürecinde tahmini bütçesi, 135 milyon 734 bin 468 dolar olarak belirlendi. Türkiye, 5 yıllık dönemde 85 milyon 650 bin 145 dolar katkıda bulunacak, Somali hükümeti katkı yapmayacak.

Hastanenin yönetici personeli 6 ay ve 1 yıllık, tabip ve diğer sağlık personeli ise 3 aylık periyotlar halinde görevlendirilecek.

Hastane halen hastane yöneticisi, başhekim, idari ve mali işler müdürü, sağlık bakım hizmetleri müdürü ve finans müdürü dahil toplam 52 Türk personel ve 91 yerel personel ile hizmet veriyor. Güvenlik hizmeti ise 40 yerel ve 5 Türk personelle sağlanıyor.

Hastane, 13 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olmasının yanı sıra 12 yoğun bakım, 14 yenidoğan yoğun bakım yatağı, 20 kuvöz, 4 ameliyathane, 1 doğum odası, radyoloji ve laboratuvar ünitelerini barındırıyor.

YORUMLAR 28
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Vay be!.. Demek onu da yaptı ha! İnsan gerçekten hayret ediyor..,
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun sana Sn baskan
    Cevapla
  • hakyür 9 yıl önce Şikayet Et
    birazda türk cumhuriyetlerinde faaliyet göstersek iyi olmazmi
    Cevapla
  • şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    kamilner Abdülhamid hakkında sen çok okumuşsun ama anlayamamışsın belli.
    Cevapla
  • Ersin 9 yıl önce Şikayet Et
    Uzun Adam İslam alemi adina Allah c.c. senden razi olsun hayirli islerinin devamini dilerim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!