Antalya'ya eğitim kompleksi yapılacak

AK Parti İl Başkanı Sümer: - "Türkiye, AK Parti iktidarı döneminde ulaşıma, sağlığa ve ekonomiye verdiği önem kadar eğitime de büyük önem vermektedir"

Antalya'ya eğitim kompleksi yapılacak
Antalya'ya eğitim kompleksi yapılacak
GİRİŞ 25.01.2015 13:58 GÜNCELLEME 25.01.2015 13:58

AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Türkiye'nin AK Parti iktidarı döneminde ulaşıma, sağlığa ve ekonomiye verdiği önemi eğitime de verdiğini bildirdi.

Sümer, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti hükümetinin Antalya'ya ayrı bir önem verdiğini ve Antalya'nın eğitim kompleksi yapılacak 6 il arasında bulunduğunu belirtti.

Eğitim kompleksinin Kepez İlçesi Varsak bölgesinde yapılacağını ve isminin Antalya Gıyasettin Keyhüsrev Eğitim Kompleksi olacağını kaydeden Sümer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Aydınlık ve bilinçli bir gelecek için eğitimde kalite çok önemlidir. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmenin en önemli unsurları arasında eğitimin vazgeçilemeyecek bir yeri vardır. Türkiye, AK Parti iktidarı döneminde ulaşıma, sağlığa ve ekonomiye verdiği önem kadar eğitime de büyük önem vermektedir. Sadece 2015'te 94'ü hayırsever, 705'i devlet tarafından olmak üzere toplam 799 derslik kazandırılacak"

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığının 6 Ocak 2015'te 6 ilde eğitim kompleksi yapılmasını kararlaştırdığını vurgulayan Sümer, "Bu şanslı iller arasında Antalya'da bulunmaktadır. Antalya haricinde Ağrı, Muğla, Niğde, Aksaray ve Elazığ illeri de bulunmakta. Antalyamıza kazandırılacak eğitim kompleksi için Orman Bölge Müdürlüğünden geçici ön izin alınmıştır" dedi.

Eğitim kompleksinin 461 bin 364 metrekarelik alana yapılacağına işaret eden Sümer, şunları kaydetti:

"Eğitim kompleksinde 32 derslikli 1 fen lisesi, 1 sosyal bilimler lisesi, 9 anadolu lisesi, 3 anadolu imam hatip lisesi, 3 mesleki ve teknik anadolu lisesi ile 40 derslikli 3 imam hatip lisesi yapılacak. Ayrıca, 3 spor salonu, 300 öğrencilik erkek ve kız öğrenci pansiyonu, spor sahaları ve sosyal tesisler olmak üzere kompleks toplamda 17 okul, 568 derslik, 19 bin 312 öğrenci kapasiteli olacak"

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier davetlilere döner kesti
Senegal Hava Kuvvetleri Komutanı Niang Baykar'ı ziyaret etti