Suriyeli Kürtler, yeni çadır kente alınmaya başladı

Suriyeli Kürtler için kış şartlarına uygun yaptırılan Suruç'taki 35 bin kişilik yeni çadır kente, sığınmacılar yerleştirilmeye başlandı

Suriyeli Kürtler, yeni çadır kente alınmaya başladı
Suriyeli Kürtler, yeni çadır kente alınmaya başladı
GİRİŞ 25.01.2015 14:06 GÜNCELLEME 25.01.2015 14:06

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Suriyeli Kürtler için yaptırılan kış şartlarına uygun 35 bin kişilik yeni çadır kente, ilk sığınmacılar alınmaya başlandı.

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında Halep'e bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) yaklaşık 4 ay önce başlayan çatışmalardan kaçarak, bir bölümü akrabalarının yanına çoğunluğu ise AFAD ve bazı belediyelerin kurduğu geçici barınma merkezlerine yerleştirilen Suriyeli Kürtler, 35 bin kişinin barınacağı çadır kentte yerleştiriliyor.

İlk olarak AFAD tarafından geçici barınma merkezine dönüştürülen Yatılı Bölge Okulu'nda kalan 135 kişilik grup yeni kurulan çadır kente alındı. Araçlarla çadır kente getirilen sığınmacılar, çikolata ve kolonya ikramıyla karşılandı. Bekleme çadırına alınan sığınmacılar daha sonra sırayla kayıt kısmına alınarak işlemleri yapıldı. İşlemi tamamlanan aileler, çadırlarına yerleşti.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Suriye'den gelen misafirlere yaklaşık 4 aydır her türlü yardım ve desteği yaptıklarını hatırlatarak, yaklaşık iki aydır sürdürülen çalışmanın ardından hazır hale gelen kampa bugün alımların başladığını söyledi.

Çadır kenti yardımların zirve noktası olarak nitelendiren Çiftçi, şöyle konuştu:

"Bugün 135 kişilik ilk grubumuzu çadır kentin içerisine aldık. Birleşmiş Milletler yetkilileri bize burası için 'şu ana kadar dünyada yapılan çadır kentler içerisinde en moderni. en gelişmişi ve imkanları en iyi olan çadır kent burası' dedi. Kobani'den gelen kardeşlerimiz için her şey düşünülmüş durumda. İstiyoruz ki hiçbir endişe duymadan dışarıda yayılmak istenen. burası bir hapishane mi olacak duygusuna kapılmadan gelmelerini istiyoruz. Burası onlar için özgürlük yuvası olacak. Özgürce hareket edebilecekleri, alışveriş yapabileceği, çocuklarının özgürce okula gidebilecekleri ve oyun oynayabilecekleri bir ortam olacak. Giriş çıkışlarının ve çalışma izinlerinin serbest olduğu ve her yönüyle bunların rahat etmelerini düşündüğümüz bir çadır kent oldu."

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de kamp alanına gelerek sığınmacılarla görüşüp yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz