İHH Ağrı Şubesinden çözüm sürecine tam destek

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Ağrı Şube Başkanı Kerem Anığı, "İHH olarak kuruluşumuzdan bu yana Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde yürüttüğümüz yardım faaliyetlerinin yanı sıra bölgenin en önemli gerçeği olan Kürt meselesinin çözümü için de çaba gösteriyoruz" dedi.

İHH Ağrı Şubesinden çözüm sürecine tam destek
İHH Ağrı Şubesinden çözüm sürecine tam destek
GİRİŞ 25.01.2015 14:25 GÜNCELLEME 25.01.2015 14:25

Ağrı milletvekillerini ziyaret ederek en son yayımlanan "Kürt Meselesi ve Çözüm Süreci" raporunu veren Anığı, yaptığı açıklamada, bir süre öncesine kadar tıkanma noktasına gelen sürecin yeniden normal seyrine dönmüş olmasının sevindirici bir durum olduğunu belirterek, müzakere masasının asla terkedilmemesi gerektiği noktasında ise milletvekilleri ile hemfikir olduklarını söyledi.

Sürecin çok hassas olduğunu ifade eden Anığı, "Bu meseleye, sivil siyasetin olduğu kadar sivil toplum kuruluşları, cemaat, kanaat önderleri ve cemiyetlerin de olabildiğince hızlı ve sükunet içerisinde gayret göstermesi ve katkı sunması gerekiyor" dedi.

Kürt meselesinin çözümü için çaba gösterdiklerini kaydeden Anığı, şöyle devam etti:

"İHH olarak kuruluşumuzdan bu yana Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde yürüttüğümüz yardım faaliyetlerinin yanı sıra bölgenin en önemli gerçeği olan Kürt meselesinin çözümü için de çaba gösteriyoruz. Bir zamanlar bütün seslerin silah sesiyle, baskı ve zorbalıkla bastırıldığı bölgede, bugün silahların sustuğu ve herkesin çözümü konuştuğu bir zamana kavuşmanın memnuniyeti içerisindeyiz. Arkamızda çok büyük acılar bıraktık. Ancak bizler bu yeni dönemde her türlü risk ve zorluklara rağmen, çözümün ve barışın sağlanması için çalışmaya devam ediyoruz. Herkesin de bu çaba içerisinde olması gerektiğine inanıyoruz. Bu hedefle bugüne kadar çok sayıda çalışma gerçekleştirdik, birçok rapor yayımladık."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum