İstanbul kapalıçarşı altın fiyatları ve son durum

Çeyrek Altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek Altın fiyatları düşecek mi artacak mı? Ucuz altın bulmak hayal

İstanbul kapalıçarşı altın fiyatları ve  son durum
İstanbul kapalıçarşı altın fiyatları ve son durum
GİRİŞ 26.01.2015 08:56 GÜNCELLEME 26.01.2015 08:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Altın piyasasında son durum nedir? Altının gram satış fiyatı 98.20 lira Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 614 lira oldu. Çeyrek Altınla ve gram altın ile ilgili son haberler, 

ALTIN VE ÇEYREK ALTIN FİYATLARINI TIKLA ÖĞREN 

ALTIN

ÇEYREK ALTIN

Altını alan kuyumcuya koşuyor

Altın fiyatlarındaki artışı fırsat olarak gören vatandaşlar ellerindeki altını bozdurmak için adeta kuyumculara akın ediyor.

Gazi Üniversitesi (GÜ) Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdar Altınok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yastık altındaki birikimin tamamen elden çıkarılması gibi bir durumun olmadığını söyledi.

Altında yaşanan yükselişin geçici olduğunu vurgulayan Altınok, "Tüketicinin genellikle korunaklı liman olarak gördüğü altının son zamanlarda tasarruf aracı olarak görülmesi, bu nedenle yükseliş yakalandığında eldeki altının bozdurulması durumu yaşanıyor. Altında zaten geçici bir yükseliş var. Belli bir süre sonra bu tekrar eski yerine dönecektir diye düşünüyoruz" dedi.

- "Mal boşaltmak"

Altında, borsada kullanılan "mal boşaltma" tabirinin benzeri bir durumun yaşandığına dikkat çeken Altınok, şöyle devam etti:

"Mal boşaltmak tabiri için eldeki kağıtların istenilen değere ulaştığı an satılarak kar realizasyonuna dönüşmesi durumu diyebiliriz. Benzer olgu altında da yaşandı. Çünkü altın uzun süre düşüşe geçti. En son İsviçre'nin avro ile ilgili aldığı karardan sonra avronun düşüşüyle altın güvenli sığınak haline dönüşünce, altında bir yükseliş ortaya çıktı."

"2015 altın yılı olacak"

Konya Sarraflar Çarşısı'nda esnaflık yapan kuyumcu Sami Ayaz ise altın fiyatlarının uzun zamandır düşüşte olması sebebiyle son günlerde yaşanan yükselişin fırsat olarak görüldüğünü ifade etti.

"Son 1 hafta, 10 gündür iş yerlerinde halktan altın alma ciddi miktarda yükseldi. Fiyatların yükselmesi insanlar için bir fırsat oldu" diyen Ayaz, şunları kaydetti:

"Altında beklentimiz; düşüşlerin alım fırsatı olarak görülmesi, yükselişlerin de satış olarak değerlendirilmesi şeklinde. 2015 yılından, altın için hareketli geçeceği, fiyatların biraz daha yükseleceği yönünde beklentimiz var. 2015 altın yılı olacak diyebiliriz. Yaklaşık 40 gün önce 130 liradan satışını yaptığımız çeyrek altının fiyatı 160 liraya yükseldi. Son 10 gündür de altın ciddi miktarda yükselişte. Kuyumcuların satışında düşme, halktan gelen altında da ciddi oranda yükselme söz konusu."

Altını olanlar dikkat! Kan kaybediyor

Altın fiyatları bir saatte uçtu!

Altın fiyatları, dünkü keskin düşüşün ardından bu gün de bir saatlik sürede 20 dolardan fazla artarak 1,303 doları aştı.

Avrupa merkez bankası'nın 60 milyar euroluk varlık alımını başlatacağına ilişkin açıklamasıyla tırmanışa geçen Altın fiyatları, 1,280.30 dolardan kesintisiz bir şekilde tırmanarak 1,303.39 dolara fırladı. Küresel piyasalardaki gelişmelere bağlı olarak gram altın 98.96 liraya, çeyrek altın da 170.30 liraya yükseldi.

Altında ilginç çıkış! İşte gerçek fiyatı

Altın Uzmanı Yıldırımtürk,  24 ayar altının gramı 96,5 lirayken normalde 99 lira olması gerektiğini söyledi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatlarına yönelik AA muhabirine yaptığı  açıklamada, altının fiziki talep açısından fiyatı destekleyen bir görünüm içinde olmadığını belirterek, spekülatif hareketler ve manipülatif işlemlerin altın  fiyatını bir miktar yukarı çektiğini, vatandaşın altının yükseleceğine  inanmamasından dolayı bu yükselişi satış fırsatı olarak değerlendirdiğini kaydetti.

Yatırımcı kitlesinin yüksek fiyattan altını satıp, düşük fiyattan  almayı tercih ettiğini ifade eden Yıldırımtürk, şunları söyledi:

VATANDAŞTAN YOĞUN ALTIN GELİYOR

Vatandaştan yoğun şekilde altın geliyor. Altın Bankacılığı'nda yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması uygulaması çok başarılı olmamıştı,  vatandaş ise kendi gayretleriyle bunu başarıya ulaştırıyor. Rafineriler şu anda yoğun bir çalışma içinde bulunuyor. Farklı ayarlarda olan altınlar eritiliyor, belirsiz ayar şekline geliyor, analiz laboratuvarlarında ayarları tespit  ediliyor.

Bu tespit edilen ayar üzerinden de rafineriye gönderiliyor. Bunlardan da bir altın üretiliyor, sonra İstanbul Altın Borsası'nda satılıyor. Belki  dışarıya da satılıyor olabilir. O para Kapalıçarşı'ya gelene kadar 2-3 gün geçiyor. Zaman zaman da para yetersiz kalıyor. Bu altının yükselişini frenleyecek  fiziki bir arz. Yunanistan seçimleri yapıldıktan sonra bir olumsuzluk çıkmaması halinde önümüzdeki haftadan itibaren altında aşağı yönlü seyir olmasını  bekliyoruz."
 
İÇERİDE DAHA AŞAĞIDA İŞLEM GÖRÜYOR

Yıldırımtürk, yastık altındaki altınların piyasaya çıkmasının, geçen  aylardaki yüksek miktardaki altın ithalatını olumlu etkileyecek bir gelişme  olduğunu anlatarak,  "Altın dış piyasa fiyatı 1.300 dolar seviyesinden işlem görürken, içeride hesaplandığında onsunda yaklaşık 6-7 dolar daha aşağıdan işlem  görüyor. TL bazında 2,5-3 lira aşağıdan işlem görüyor.
 
24 ayar altının gram  fiyatı 96,5 lirayken normalde 99 lira olması lazım. Likidite darlığı ve arz  fazlasından dolayı fiyat törpülenmiş oluyor. Kilogram/dolar bazında ise 150-200  dolar Türkiye'de altın daha ucuz. Onun için dışarıya satması da çok kolay"  değerlendirmesinde bulundu.

Altın nedir?

Altın parlak sarı, yoğun, havadan, sudan etkilenmeyen ve ticari değeri çok yüksek bir metaldir. Kimyasal element olarak simgesi Au’dur ve Latince "aurum"un kısaltmasıdır.

Altında ayar ne anlama gelir?

Mücevhercilikte ve altın para basımında kullanılan altın alaşımlarının ayarları ülkeden ülkeye değişmektedir. Türkiye’de iç piyasaya sürülen mücevherler 22, 18 ve 14 ayarlık altın alaşımlarından yapılır. Ayar, bir gram alaşımda bulunan altın miktarıyla belirlenir. 24 ayar altın, arı ya da bir başka deyişle saf altındır ve 1000 milyemdir (miligramdır). 18 ayar içindeki has altın 750 milyem, 14 ayar içindeki has altın ise 585 milyemdir.

Has altın gram fiyatı nasıl hesaplanır?

1 ons altın fiyatı / 31,1034768 formülü bize 1 gram altının fiyatını vermektedir.

Çeyrek altın kaç ayar ve kaç gramdır?

Halk arasında sıkça kullanılan diğer bir adı da "küçük altın"dır. 22 ayar 1,75 gramdır. Has altın olarak karşılğı 1,605 gramdır.

Yarım, Tam (Ziynet) ve Ata Cumhuriyet Altını kaç ayar ve kaç gramdır?

Yarım altın 22 ayar 3,50 gramdır. Has altın olarak karşılığı 3,21 gramdır. Tam yani diğer bir adıyla Ziynet altın ise 22 ayar 7,00 gramdır. Has altın olarak karşılığı 6,42 gramdır. Ata Cumhuriyet Altını 22 ayar 7,20 gramdır. Has altın olarak karşılığı 6,60 gramdır.

Gremse altının değeri nasıl hesaplanır?

Bu altının diğer bir adı da 2,5 luk altındır. 10 çeyrek altına veya 5 adet yarım altına eşittir.

Reşat ve Hamit altın nedir?

Reşat altın Osmanlı altınlarıdır. Bunlar eski Osmanlı devleti zamanlarından kalan altınlardır. Reşat döneminde (hicri 1327) basılmıştır.

Hamit altın ile Reşat altın, aynı fiyata sahiptirler ve ikisinin arasında görünüşleri haricinde herhangi bir farklılık gözlemleyemezsiniz. En büyük farkları budur. Bununla birlikte ikisini birbirinden ayıran bir diğer özellikte Hamit altının II.Abdülhamid döneminde yani hicri 1293 senesinde basılmış olmasıdır.

1 ons altın kaç gramdır?

Dünya standartlarında 1 ons altın 31,1034768 gramdır.

YORUMLAR 1
  • kuyumcularda 9 yıl önce Şikayet Et
    merhaba, kuyumcu altın fiyatları haberi yapar mısınız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler