Botan Çayı'ndaki ani su yükselmesi

Siirt'teki Botan Çayı'nda ani su yükselmesi nedeniyle 6 kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda Alkumru ve Kirazlı Hidroelektrik Santrali yöneticileri kusurlu bulundu

Botan Çayı'ndaki ani su yükselmesi
Botan Çayı'ndaki ani su yükselmesi
GİRİŞ 25.01.2015 18:49 GÜNCELLEME 25.01.2015 18:49

Botan Çayı'ndaki ani su yükselmesi sonucu 6 kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, Alkumru ve Kirazlı Hidroelektrik Santrali yöneticileri birinci derecede kusurlu bulundu.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Botan Çayı'nda 5 ay önce ani su yükselmesi nedeniyle Meydandere Köyü yakınlarında piknik yapan ve çayda yüzen 6 kişinin ölümüne neden olan olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Bilirkişi tarafından hazırlanarak savcılığa sunulan raporda, bu tür olayların yaşanmaması için ilgili kurumlarca alınması gereken önlemlerle önerilere yer verildi.

Raporun sonuç ve kanaat bölümünde, "güvenlik tedbirlerini yeterince almasalar dahi bu olay için Botan Çayı yetkililerine cezai sorumluluk açısından kusur izafe edilemeyeceği" belirtildi.

Alkumru ve Kirazlı Hidroelekrik Santrali yöneticilerinin birinci derecede kusurlu olduğu savunulan raporda, valilik, belediye ve kum ocakları da ikinci derecede sorumlu tutuldu.

Siirt'te 24 Ağustos 2014'te meydana gelen olayda suya kapılan 12 kişiden 6'sı yaralı olarak kurtarılmış, Semanur (10), Seval (5), Betül (8) ve babaları Osman Parlaküşer (34) ile Ahmet (28) ve ağabeyi Fikret Tente (36) hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek