"Uluslararası Buz Tırmanış Festivali"

Rusyalı milli sporcu Labrov, yeni dağcılara yaptığı gösteride 25 metrelik donmuş şelaleyi 12 saniyede tırmandı

"Uluslararası Buz Tırmanış Festivali"
"Uluslararası Buz Tırmanış Festivali"
GİRİŞ 25.01.2015 20:58 GÜNCELLEME 25.01.2015 20:58

Buz tırmanma dünya dördüncüsü Rusyalı milli sporcu Stanislav Labrov, "Uluslararası Buz Tırmanış Festivali" için gelen yeni dağcılara tırmanma eğitimi vererek, gösteri yaptı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Erzurum Valiliğinin desteklediği festivalin son gününde, Serafin Şelalesi'ne giden Labrov, Portekiz Dağcılık Federasyonu Başkanı Carlos Teixeira'nın da yakından takip ettiği program kapsamında, yeni dağcılara eğitim verdi.

Özel kıyafetlerini giyen Labrov, dağcıları buz, buz ve kaya ile dağ tırmanışları konusuda uygulanması gereken teknikler, uyulması gereken kurallar konusunda bilgilendirdi.

Hız gösterisi

Labrov, eğitim sırasında üstten emniyetli yöntemle şelaleye hız tırmanışı gerçekleştirdi. 25 metrelik mesafeyi 12 saniyede tırmanan Labrov'un gösterisi beğeni topladı.

Labrov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Dağcılık Federasyonu (UIAA) tarafından düzenlenen uluslararası yarışlarda rota açıcı olarak da görev yaptığını söyledi.

Eğitime katılan dağcılara sıfırdan başlayarak zirveye kadar yapmaları gerekenleri anlattıklarını belirten Labrov, şunları kaydetti:

"Katılanlara buz, kaya ve buz ile diğer tırmanışlar konusunda bilgiler verdik. Bunlara yeni teknikler gösterdik. Buzdan hızlı bir şekilde nasıl çıkılabileceğini göstermeye çalıştık. Gençler arasında seçmeler yaparak, kimin nasıl buz ve kaya tırmanışı yapabildiğine baktık. Hangi dağcıların daha iyi olduğu görmek istedim. Onlarla sohbetler yaptık. Ben bu gençler içinden gelecekte iyi buz ve kaya tırmanışçıları çıkmasını umuyorum. Bu konuya meraklı olurlarsa iyi birer sporcu olacaklarını düşünüyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi