Adana'daki bar cinayeti davası başladı

Bir kişinin öldürüldüğü olayla ilgili görülen davada biri tutuklu 4 sanık hakim karşısına çıktı

Adana'daki bar cinayeti davası başladı
Adana'daki bar cinayeti davası başladı
GİRİŞ 26.01.2015 12:45 GÜNCELLEME 26.01.2015 12:45

Bar önünde çıkan kavgada bir kişinin tabanca ile öldürülmesiyle ilgili biri tutuklu, 4 sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuklu sanık Mehmet Arif K. (21), tutuksuz sanıklar Yaşar T. (44), Cabbar A. (35), Şevki K. (48), maktul Abdullah Heybeli'nin (30) yakınları ve avukatlar katıldı.

Sanık Mehmet Arif K. savunmasında, maktulü daha önce görmediğini ve kendisini tanımadığını, olayın barda daha önce çalışan bir kız yüzünden çıktığını ileri sürdü.

Olayın yaşandığı gece maktulün silahla bara girmek istemesi üzerine aralarında tartışma çıktığı belirten sanık Mehmet Akif K, ''Maktule silahla bara girmeyeceğini söyleyince ısrar etti ve bana küfür etti. Tabancayı elinden almak isterken silah ateş aldı. Fakat elini tuttuğum için bana isabet etmedi. Belimdeki silahı çıkarınca, ateş ederek kaçmak istedi ve geldikleri arabanın arkasına siper aldı. Hedef gözetmeden üç el ateş ettim, biri isabet etti ve şahıs yaralandı. Öldürme kastım yoktu fakat arkadaşları olay yerinden araçla giderken yaralı şahsın üzerinden 3 defa geçti. Bir anda gelişen olaydı, maktulle herhangi bir husumetimiz yoktu'' ifadelerini kullandı.

Tutuksuz yargılanan bar sahibi ve diğer sanıklar ise olayın yaşandığı anda barın içinde olduklarını olayla ilgili herhangi bir ilişkilerinin bulunmadığını iddia ettiler.

Mahkeme heyeti, yakalama kararı bulunan Tuncay D (32). ile Yeliz Y.'nin (38) dinlenmesi ve eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ertelerken, Mehmet Arif K.'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Merkez Seyhan ilçesi Kurtuluş Caddesi'nde, 12 Ekim'de bir barın önünde çıkan kavgada Heybeli'nin tabancayla öldürülmesi olayına karıştıkları iddiasıyla Yaşar T, Hayrettin T, Cabbar A, Mehmet Arif K. ve Yeliz Y'nin göz altına alınmış, sadece Mehmet Arif K. tutuklanmıştı.

Sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede, Heybeli'yi öldüren Mehmet Arif K. hakkında kasten öldürme suçundan, Yaşar T. ile oğlu Hayrettin T. ve Cebbar A.'ya ise kasten öldürme suçuna iştirakten müebbet hapis, Şefika K. ile Yeliz Y. hakkında basit yaralama ve hakaret suçundan 5 yıl, Tuncay D. hakkında tehdit ve kişinin hatırasına hakaret suçundan 7 yıl, Şevki K. hakkında da suç delillerini gizleme suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar