İspanyol patriot birliği göreve hazır

Türkiye'nin NATO'dan talebi üzerine İspanya'nın gönderdiği patriot hava savunma sistemleri, Adana'ya konuşlandırıldı

İspanyol patriot birliği göreve hazır
İspanyol patriot birliği göreve hazır
GİRİŞ 26.01.2015 13:16 GÜNCELLEME 26.01.2015 13:16

Türkiye'nin NATO'dan talebi üzerine İspanya'nın gönderdiği patriot hava savunma sistemleri, Adana'ya konuşlandırıldı.

Hollanda hükumetinin, Suriye'den gelebilecek saldırılara karşı 2 yıl önce NATO'nun isteği doğrultusunda Türkiye'ye gönderdiği patriot füzelerinin görev süresini uzatmama kararının ardından İspanya, patriot birliği ve yaklaşık 150 askeri personelini Adana'ya gönderdi.

İspanya tarafından gemiyle İskenderun Limanı'na getirilen patriot hava savunma sistemi bataryaları Korgeneral Recai Engin Kışlası'nda konuşlandırıldı.

Sistemin çalışması hakkında gazetecilere bilgi veren Adana'daki İspanyol patriot hava savunma sisteminin batarya komutanı Yüzbaşı Luis Burgos Sanchez, yaklaşık 2 haftadır Türkiye'de bulunduklarını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Geldikleri günden bu yana kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini anlatan Sanchez, "Türk askerleri ile iş birliği içerisinde çalışmak bizlere mutluluk veriyor" dedi.

Şu an birliğin Adana Havalimanı yanındaki Korgeneral Recai Engin Kışlası'nda konuşlandığını anımsatan Sanchez, şunları kaydetti:

"Kontrol bölgemiz, radarımız ve füze bataryalarımız burada yer alıyor. Şu an 5 rampamız aktif halde. Tüm rampalar 4 füze ile yüklenmiş durumda. Balistik füze tehditlerine karşı özel olarak hazırlamış bu füzeler gelebilecek herhangi bir füzeye karşı imha amaçlı burada konuşlanıyor. Patriot bataryası Adana'nın güvenliğini sağlamak amacıyla burada bulunuyor. Türk askerleri ile çalışıyoruz. Hava savunma sistemlerine yardımcı olmak için buradayız. El ele Ortadoğu'dan gelebilecek tehditlere karşı birlikte çalışma yürütüyoruz. Burada 70 kilometreye kadar etkili olan füzelerimiz var. Kesinlikle gelebilecek herhangi bir balistik füzeye karşı çok etkili bir sistemimiz var. Bir imha durumunda yüzde 100 başarıya ulaşabilecek bir sistem var."

Sanchez, en az bir yıl Türkiye'de bulunacaklarını aktararak, birlikte yaklaşık 150 personelin görev yaptığını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…