Kayseri'ye YHT müjdesi

AK Parti Kayseri Milletvekili Karayel: "Yerköy-Kayseri YHT Projesi, YPK tarafından yatırım programına alındı"

Kayseri'ye YHT müjdesi
Kayseri'ye YHT müjdesi
GİRİŞ 26.01.2015 13:17 GÜNCELLEME 26.01.2015 13:17

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, 142 kilometrelik Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nin, Yüksek Planlama Kurulu (YPK) tarafından yatırım programına alındığını ve 2 ay içerisinde ihalesinin yapılacağını bildirdi.

Karayel, partisinin il teşkilatında, Kayseri milletvekili İsmail Tamer ve İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ile düzenlediği basın toplantısında, Kayseri için olmazsa olmaz projelerden biri olan YHT projesinin hayata geçirildiğini söyledi.

AK Parti iktidarının 12 yılda Kayseri'ye yaptığı yatırımların, bugün dek yapılan kamu yatırımlarını geçtiğini kaydeden Karayel, Kayseri'ye bugüne kadar 10 milyar liranın üzerinde kamu yatırımı yapıldığını anımsattı.

Son olarak Yerköy-Kayseri YHT projesinin de YPK tarafından onayladığını belirten Karayel, "142 kilometrelik Yerköy-Kayseri YHT projesinin, müşavirlik ve kontrolörlük hizmetleri için 1 milyon 885 bin 292 lira bedel belirlenmiştir. Ayrıca yatırırm programı 14 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştır" dedi.

Projenin, Ankara-Sivas YHT ana hattı ile eş zamanlı olarak tamamlanacağını kaydeden Karayel, şöyle devam etti:

"Bu proje için 2015 yılı yatırım programına YPK kararıyla 1 milyon lira ek ödenek konulmuştur. Şehrimizin kalkınması ve geleceğine büyük katkılar sağlayacak bu büyük ve önemli proje artık hayata geçiyor. Kayseri YHT Projesi, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğünce 2015 yılı içerisinde ihalesi yapılacak ve temeli atılacaktır. Bu projeyi uzun zamandır takip ederek sonuçlanmasına katkı sağlayan başta 11. ve 12. cumhurbaşkanlarımıza, başbakanımıza, bakanlarımıza ve milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hedefimiz Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Konya Antalya YHT hattının gerçekleşmesi için çalışmak olacaktır. Hedefimiz 2018 yılında Kayseri'den hızlı trene binip 2,5 saat içerisinde Ankara'ya gitmektir. Bu güzel projenin Kayserimize, il başkanımız Hüseyin Cahit Özden'in ilk gününde hayırlı olmasını diliyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu