AİHM'deki Perinçek davası

İşçi Partisi Trabzon İl Başkanı Neşet Ak: "Ermeni soykırımı yok diyebilmek temel insan hakları için bir ifade özgürlüğüdür"

AİHM'deki Perinçek davası
AİHM'deki Perinçek davası
GİRİŞ 26.01.2015 14:41 GÜNCELLEME 26.01.2015 14:41

İşçi Partisi Trabzon İl Başkanı Neşet Ak, "Ermeni soykırımı yok diyebilmek temel insan hakları için bir ifade özgürlüğüdür" dedi.

Strazburg'da AİHM büyük dairede 28 Ocak 2015 Çarşamba günü görülecek "Perinçek-İsviçre Davası" temyiz duruşmasıyla ilgili İşçi Partisi Trabzon İl Başkalığı temsilcileri Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklaması yaptı.

Partililer adına açıklama yapan Ak, İsviçre hükümetinin Doğu Perinçek hakkında, "Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır" sözü nedeniyle dava açtığını hatırlattı.

1915 olaylarının "soykırım" tanımına uymadığını belirten Ak, "Bu görüşümüzü bilimsel kanıtlarla öne sürüyoruz. Daha önce İsviçre mahkemesine 90 kiloya yakın Rus ve Ermeni belgesi verdik. Rus raporlarına ve mahkeme kararlarına, Ermeni devlet adamlarının ve subaylarının resmi rapor ve kitaplarına, Alman generallerin tanıklığına dayandırdık" ifadelerine yer verdi.

Ermeni soykırımının emperyalist bir yalan olduğunu vurgulayan Ak, "Bu yalan ülke bütünlüğümüzü ve ulusal değerlerimizde gözü olan emperyalist ülkelerin ülkemizi bölme planlarından sadece birisidir. Türk kamuoyunu ve Trabzonluları bu konuda uyanık olmaya davet ediyoruz" dedi.

Davaya destek amacıyla 26-27-28 Ocak günleri Trabzon Meydan Parkı'nda kamuoyunu bilgilendirmek için İşçi Partisi'nin Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yer talebinde bulunduğunu ifade eden Ak, "Trabzon Büyükşehir Belediyesi bize bir yanıt vermedi. Belediye Başkanı Ermeni soykırımı yalanına destek mi oluyor? Olmuyorsa bu davayı Trabzon kamuoyunun duymasını neden engelliyor" diyerek sözlerine son verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı