Yunus'un ölümüyle ilgili soruşturma

Ordu'da 2 yaşındaki Yunus Emre Narlık'ın ölümüyle ilgili olarak adli ve idari yönden soruşturma başlatıldı.

Yunus'un ölümüyle ilgili soruşturma
Yunus'un ölümüyle ilgili soruşturma
GİRİŞ 26.01.2015 14:49 GÜNCELLEME 26.01.2015 14:49

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu "Ambulansın geç geldiği iddialarına ilişkin basında yer alan haber üzerine idari soruşturma başlatıldı, adli soruşturma zaten yürütülüyordu. Mısır tanesi diyorlar ama çocuk yabancı cisim almış ölüm nedeni otopsi sonucunda belli olacak" dedi. 

 Ordu'nun Çatalpınar İlçesi Keçili Mahallesi'nde önceki gece Düzmeşe cami imamı evli ve 3 çocuk babası 33 yaşındaki Mustafa Narlık ile 26 yaşındaki eşi Selda Narlık evlerinde otururken 2 yaşındaki çocukları Yunus Emre Narlık oyun oynadığı esnada yere yığıldı. 112 ekiplerini arayarak yardım isteyen aile ambulans gelene kadar Yunus Emre'yi 7 kilometre araçta taşıyarak ilçe merkezine getirdi.

İlçede hastane bulunmadığından ambulansla Fatsa'da özel hastaneye sevk edilen Yunus Emre Narlık kurtarılamadı. Trabzon Adli Tıp Kurumu'na otopsiye gönderilen Yunus Emre'nin cenazesi otopsi işleminin ardından toprağa verilmek üzere Tokat'a götürüldü.

NETİCEYİ BEKLEMEK LAZIM

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ölüm olayı ve basında yer alan ailenin iddialarının araştırılması için adli soruşturmanın yanı sıra idari soruşturma da başlatıldığını söyledi. Yunus Emre Narlık'ın ölümüne ilişkin adli olarak soruşturma olduğunu, sağlık görevlilerinin ihmal ve kusuru olup olmadığının belirlenmesi için de bugün itibariyle İl Sağlık Müdürlüğü'ne talimat vererek idari soruşturma başlatıldığını belirten Balkanlıoğlu, "Basında yayınlanmadan önce zaten adli olarak soruşturma vardı.

İdari olarak ta ihmali ve kusuru olanlar var mı yok mu bunlarda idari anlamda tahkikata konu edinmiştir. Tahkikat neticesinde ihmal ve kusuru olanlar hakkında yasal gereği elbette yapılacaktır. Hem adli hem idari yönden. Olayımızda ihmal iddiaları var. Bunların tamamı hem adli hem idari anlamda soruşturma konusu. Dolayısıyla neticeyi beklemek lazım. Ambulans geç geldi, doktor yoktu, doktor geç baktı, bu nedenle öldü gibi iddialar tahkikat yapılacak konulardır. Mısır tanesi diyorlar ama çocuk yabancı cisim almış ölüm nedeni otopsi sonucunda belli olacak" dedi.

İHMAL VARSA GEREĞİ ADLİ VE İDARİ OLARAK YAPILACAKTIR

Ambulansın geç geldiğine ilişkin ailenin iddialarına da değinen Vali Balkanlıoğlu, telefon görüşmesi kayıtlarının bulunduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "155, 156, 112 gibi ihbar telefonları var bunların hepsi kayda alınır. Kim aramış, hangi saniyede telefon açılmış, kiminle muhatap olunmuş. Bu ilk ihbara muhatap olan personel ne yapmış, ilgililere bildirmiş mi? İlgililer bu ihbarı aldıktan sonra ne kadar sürede harekete geçmişler. Ne zaman varmışlar, bunların hepsi gps ve elektronik ortamda kayıt altında. Bunların gizlenecek bir durumları da yok. Standartların dışında bir hareket varsa, yasa dışı ihmal varsa gereği hem adli hem idari olarak yapılacaktır bu konuda müsterih olalım. Hiç kimse ne idare edilir, ne de göz yumulur. Ölen bizim canımız Allah kederli ailesine sabırlar versin. 2 yaşındaki çocuğumuz rahmetli oldu."

DOKTORLARIMIZ VAR

İlçede aile hekimi doktorların bulunduğunu, ambulans istasyonlarının birbirini desteklediğini de vurgulayan Vali Balkanlığoğlu, "Muhakkak doktor vardır ve aile hekimi bazında da olsa muhakkak doktorlarımız var. Ambulansın tek olduğu iddiası doğru değil, birbirini destekleyen mahiyette ambulans istasyonları var. Biri görevdeyse diğeri devreye girer, en yakın ambulans devreye girer. Bir şekilde ağ şekline örülmüş mesafeler açısından. Belli noktalara ambulans noktaları kurulmuş. Buralarda ihmali, kusuru olanlar varsa tabi gereği yapılacaktır" şeklinde konuştu.

112 KAYITLARINA GÖRE İHBAR ESNASINDA ÇOCUK ÖLMÜŞ

Ordu Valiliği'nin talimatı üzerine İl Sağlık Müdürlüğü'de idari inceleme başlattı. Ön incelemede kayıtlarda 112'ye ihbarın olay gecesi saat 20.48'te isimsiz bir vatandaş tarafından '2 yaşındaki çocuk boğularak elimizde vefat etti' diyerek yapıldığı ve ambulans talep edildiği yer aldı. Çatalpınar ilçe merkezinde cenaze evinde bayılan hastaya müdahale için giden ambulans saat 20.50'de Yunus Emre Narlık'a yönlendirildi.

Saat 20.56'da cenaze evinde baygınlık geçiren hastaya müdahaleyi yarıda kesen ekipler saat 20.58'de çocuk vaka ile buluştu. Ayrıca ekiplerin buluşmasında çocukta nabız olmadığı, yeniden hayata döndürülmesi için ambulans içinde müdahale edildiği, hiçbir şekilde kalp atımı oluşmadığı, bu esnada hasta yakınları tepki gösterince hasta eks olduğu halde saat 21.08'de ambulansla hastaneye götürülmek üzere olay yerinden ayrıldığı, saat 21.28'de Fatsa İlçesi'nde özel bir hastaneye götürüldüğü, vakanın hastaneye ölü olarak giriş yaptığı yer aldı. Cumhuriyet Savcılığı'nın ise olayla ilgili soruşturması sürüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nefes kesen şampiyonluk yarışında tarih "Galatasaray" diyor!
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!