SİÜ'de pedagojik formasyon eğitimi

Siirt Üniversitesi (SİÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, bahar dönemi için ek kontenjanla 200 öğrenci ve mezuna pedagojik formasyon eğitimi vereceklerini bildirdi.

SİÜ'de pedagojik formasyon eğitimi
SİÜ'de pedagojik formasyon eğitimi
GİRİŞ 26.01.2015 15:20 GÜNCELLEME 26.01.2015 15:20

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 2014-2015 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde başlatılacak pedagojik formasyon eğitimi programları için, gerekli şartları taşıyan üniversitelere 40 bin dolayında ek kontenjan verdiğini anımsatan Erman, bu kapsamda SİÜ'ye 200 kontenjan tahsis edildiğini belirtti.

Başvuruların 28 Ocak'ta sona ereceğini ifade eden Erman, "Ek kontenjan tahsisinin ardından üniversitemizde Tarih, Matematik, Hemşirelik, Ebelik, BESYO, Türk Dili ve Edebiyatı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İlahiyat, Felsefe Grubu, Biyoloji ve Kamu Yönetimi programlarından son sınıfta okuyan ve mezun 200 öğrenciye pedagojik formasyon eğitimi vereceğiz. Başvurular transkript not ortalamasına göre yapılacak ve programa kabul edilen adaylar için kesin kayıtlar üniversitemizin resmi internet sitesinde ilan edilecek" dedi.

Posta, faks veya kargo ile yapılan başvuruların kabul edilmeyeceği uyarısında bulunan Erman, başvuruların bireysel veya vekaleten SİÜ Eğitim Fakültesi'ne yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki