Ege denizi'nde 71 kaçak yakalandı

Ege Denizi'nde Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından 71 kaçak yakalandı.

GİRİŞ 26.01.2015 16:13 GÜNCELLEME 26.01.2015 16:35

Ege Denizi'nde Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan denetimler sırasında, İzmir, Muğla ve Aydın illerinin açıklarında, yasadışı yollarla Yunan adalarına geçmek isteyen 71 kaçak yakalandı.

Ekipler, makine arızası yapan bir teknedeki 4 kişi ile, biri bunalıma girip yüzerek denize açılan, diğeri onu kurtarmak için peşinden giden iki kişiyi kurtardı.

Sahil Güvenlik ekiplerin son bir haftadır yaptıkları denetimler sırasında 20 Ocak Salı günü Muğla'nın Bodrum ilçesi Adaboğazı Burnu'nda Myanmar uyruklu toplam 12 erkek göçmen yakalandı. 25 Ocak Pazar günü Aydın'ın Didim ilçesi Mavişehir açıklarında 11'i Suriye, 14'ü Myanmar, 3'ü Irak, 1'i Senegal ve 1'i Kamerun uyruklu olmak üzere toplam 30 erkek göçmen denizden bota alındı.

26 Ocak Pazartesi günü de İzmir'in Seferihisar ilçesi Sığacık Körfezi'nde 24 erkek ve 5 kadın olmak üzere 8'i Suriye, 2'si Mali, 1'i Kongo, 17'si Eritre ve 1'i Gabon uyruklu toplam 29 kaçak yakalandı. Yakalanan 71 kaçakla ilgili yasal işlemlere başlandı.

6 KİŞİ KURTARILDI

24 Ocak Cumartesi günü ise İzmir'in Foça ilçesinde, Foça Limanı önlerinde, içerisinde dört kişi bulunan bir teknenin makine arızası nedeniyle sürüklendiği ihbarı alındı. Hemen bölgeye giden sahil güvenlik botundaki görevliler teknenin arızasını giderdi. Teknedekilerin sahil güvenlik botu refakatinde Foça Limanı'na gelmeleri sağlandı.

25 Ocak Pazar günü ise Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda, ekonomik sorunları nedeniyle bunalıma giren bir kişinin yüzerek denize açıldığı ve bir süre sonra yorularak yardım talebinde bulunduğu, onu kurtarmak için başka bir vatandaşın denize atlayarak yüzdüğü bildirildi. Olay yerine hareket eden sahil güvenlik botundaki görevliler, Milli Park açıklarındaki bu iki kişiyi kurtardı. Bunalıma girip denize açılan kişinin, hipotermi geçirdiğinin tespit edilmesi üzerine, Söke Devlet Hastanesine sevk edilmesi sağlandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı