Manisa İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 2014'te yatırımlar için toplam 393 milyon lira harcandığını bildirdi.

Manisa İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı
Manisa İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı
GİRİŞ 26.01.2015 17:55 GÜNCELLEME 26.01.2015 17:55

Bektaş, Şehzadeler Kaymakamlığı toplantı salonundaki Manisa İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, 2014 yılı son dönem yatırımcı kuruluşlar dönem raporlarına göre ilde 362 kamu yatırım projesi uygulandığını söyledi.

Bu projelerin toplam tutarının 4 milyar 620 milyon lira olduğunu kaydeden Bektaş, şöyle konuştu:

"Projeler önceki yıllarda 841 milyon lira harcama yapılmış, yılı içi toplam 488 milyon lira ödenek ayrılmıştır. Yıl sonu itibariyle 393 milyon lira harcanarak yüzde 80 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Bu projelerin 119’unun tamamlandığı, 162’sinin devam etmekte olduğu 16’sının ihale aşamasına getirildiği ve 65 projeye ise henüz başlanmadığı tespit edilmiştir. Başlanamayan projelerden 21’inin özelleştirme kapsamındaki SEAŞ Genel Müdürlüğü’ne ait olduğu görülmüştür."

Sabuncubeli tüneli

Toplantıda konuşan Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ise Sabuncubeli Tüneli'nin şu ana kadar herhangi bir firma tarafından devralınmadığını, tünel için iflas eden firmaya yarın akşama kadar süre verildiğini bildirdi.

Bu süre içinde bir değişim olmadığı takdirde tünelin yeniden ihale edileceğini ve tünelin 2016'da tamamlanacağını aktaran Uraloğlu, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar da bir alıcı çıkmadı. Muhtemelen yarın akşam itibariyle sözleşme feshedilerek yeniden ihaleye çıkacak. İflas eden firmanın kendi kullandığı yüzde 20 öz sermayesi var. Onlardan bir hak talep etmiyor. Bankanın verdiği kredinin yüzde 80 oranını biz üstleniyoruz. Firmanın ise yüzde 20 gibi bir cezai kaybı olmuş oluyor. İşçi paraları şu anda gündemde ama onlarla ilgili de olumlu bir sonuç yok. İhale süreci 2 ay içinde biterse proje 2016'da bitecek. Çok fazla bir sarkmamız olmaz diye düşünüyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!