Otomobil markası için büyük buluşma!

Türkiye, İran, Malezya ve Endonezya ortak otomobil markası için toplanıyor.

Otomobil markası için büyük buluşma!
Otomobil markası için büyük buluşma!
GİRİŞ 27.01.2015 03:15 GÜNCELLEME 27.01.2015 07:45
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi, “Türkiye, İran, Malezya ve Endonezya’nın otomobil üretiminde sahip olduğu potansiyel ile ortak bir marka üretmek hayal değil” dedi.

İran’ın başkenti Tahran’da  başlayan D-8 Sanayi Bakanları Toplantısı için bu ülkeye hareket etmeden önce AA muhabirine açıklamalarda bulunan Musavi, toplantıda üye ülke bakanlarının önceki 3 toplantıda alınan kararların uygulanmasında gelinen aşamayı gözden geçireceğini söyledi.

D-8 üyesi ülkelerin ekonomik ve sosyal gelişmesinde sanayinin rolünün arttığını belirten Musavi, üye ülkeler arasında sanayi ve teknoloji sahalarında işbirliğinin geliştirilmesinin önemini vurguladı.

Musavi, "D-8 ülkeleri ekonomileriyle, doğal kaynaklarıyla ve büyük nüfuslarıyla önemli bir potansiyele sahip. Üye ülkelerin sahip olduğu en önemli özellik gelişmeye müsait sanayileri ve insan kaynakları" dedi.

Tahran’da bugün yüksek memurlar düzeyinde başlayan toplantıda üye ülkelerden özel girişimcilerin de yer alacağını belirten Musavi, "Toplantıda kamu ve özel sektör deneyimleri ve en iyi uygulama örnekleri paylaşılacak" diye konuştu.

D-8 üyesi ülkelerin sanayi potansiyelinin büyüklüğüne dikkati çeken Musavi, şöyle devam etti:

"D-8 üyeleri ortak bir marka üretebilir. Özellikle Türkiye, İran, Malezya ve Endonezya’nın otomobil üretiminde sahip olduğu potansiyel ile ortak bir marka üretmek hayal değil. Bu toplantıda da ortak marka için irade ve kararlığın ortaya konulması bekliyoruz. Türkiye’nin bu noktadaki kararlılığı ve sayın bakan Fikri Işık’ın uygulanabilir ortak projeler üzerindeki görüşleri ümitlerimizi arttırıyor."

Büyük proje ortaya koymada ve bunu hayata geçirmede siyasi iradenin önemine işaret eden Musavi, "Sanayi bakanları toplantısının gündemi ve  bakanların katkıları ile sanayide D-8’in gelecek vizyonu şekillenecek" diye konuştu.

 D-8 Sanayi Bakanları Toplantısı daha önce Tahran, Dakka ve İstanbul'da olmak üzere 3 kez yapılmıştı. D-8 sanayi bakanları Tahran'da ikinci kez bir araya geliyor.

Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya'dan oluşan D-8, 15 Haziran 1997'de İstanbul'da yapılan devlet ve hükümet başkanları zirvesiyle kuruldu. D-8'in merkezi, İstanbul'da bulunuyor.

YORUMLAR 35
  • vatandas yorum 9 yıl önce Şikayet Et
    Birileri çoktan yapmıştı ama tasmaya bağlı zincirlerini koparmalari gerekiyor. Bu zincirlerin ucundakiler müsade etmez nokta
    Cevapla
  • herkese 9 yıl önce Şikayet Et
    bu D-8 denilen yapının aldıgı ve hayata geçirdiği 1 tane bile karar yok ! ! ! o yüzden bunların açıklamalarına fazla takılmamak lazım ! ! ! yalancı tayfası gibi birşey bunlar ! !
    Cevapla
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    tam düşündüğüm gibi, yalnız müslümanlardan oluşan bir üretim !
    Cevapla
  • civanmert 9 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle Iran isi mundar eder , Irak ve suriyede Müslümanlari kesiyorlar bunlarla yani israil gibi düsmanimiz olan siilerle nasil is yapariz ,hatta iran d-8 lerden atilsin iranlilara vize uygulansin
    Cevapla
  • Mühendiscv 9 yıl önce Şikayet Et
    Marka Ülke Adlarının Baş Harfleri Olsun T.İ.M.E. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle