Hayali ihracat operasyonu

İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, risk analizi kapsamında incelemeye aldıkları 2 konteynerde, 98 bin TL değerinde hayali ihracat ortaya çıkardı

Hayali ihracat operasyonu
Hayali ihracat operasyonu
GİRİŞ 27.01.2015 09:28 GÜNCELLEME 27.01.2015 09:28

İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, ilçede risk analizi kapsamında 2 konteynerde yaptıkları incelemede, 98 bin TL değerinde hayali ihracatı ortaya çıkardı.

Ekipler bir firmanın Almanya’ya ihraç etmek istediği "sade lokum" ve "içme suyu" yükünü ihracat işlemi yönünden riskli olarak değerlendi.

Ekipler, eşyaların bulunduğu konteynerlerde yaptıkları incelemede, 600 koli içme suyu beyan edilmesine rağmen, 7 bin 198 koli su, 44 bin 493 kilogram sade lokum beyan edilmesine rağmen, 840 kilogram lokum bulunduğunu tespit etti.

İhracat beyannamesine göre 6 bin 598 koli içme suyunun fazla ve 43 bin 653 kilogram sade lokumun eksik olduğu belirlendi.

Bu yöntemle ihracatçının sade lokum yerine kıymeti çok daha düşük olan suyla yer değiştirerek devletten daha fazla KDV iadesi alacağı, imalatçı firmanın şeker kurumundan ucuz fiyatlı şeker alarak serbest dolaşıma sokacağı tespit edildi.

İskenderun Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı gereği gümrüklenmiş değeri 98 bin 193 TL olan eşyalara el konulurken, olayla ilgili ihracatçı firma yetkilisi, ihracat beyannamesinde imzası bulunan gümrük müşaviri ve lokum imalatçısı hakkında İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi