Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe:

"Üretim bizim için en önemli konu. Üretim olursa ülke kalkınır, Bursa kalkınır"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe:
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe:
GİRİŞ 27.01.2015 12:11 GÜNCELLEME 27.01.2015 12:11

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Üretim bizim için en önemli konu. Üretim olursa ülke kalkınır, Bursa kalkınır" ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altepe, Bursa ve ilçelerinde hayvancılık yapan bazı üreticileri makamında kabul etti.

Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran, yoğun kar yağışları sonrasında merkez ve ilçelerde 60 kadar ağılın kullanılamaz hale geldiğini, 200 kadar da küçükbaş hayvanın telef olduğunu hatırlattı.

Bu olayların ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından afetin yaşandığı bölgelerde hasar tespit çalışmaları yapıldığını aktara Oran, Büyükşehir Belediyesinin de olaya müdahil olmasını istediklerini söyledi. Kullanılamaz hale gelen ağıllardaki hayvanların komşu ağıllara taşındığını, sıkışık nizam nedeniyle hastalık ve doğumların karıştığını ifade eden Oran, bu durumun ciddi sıkıntılar oluşturduğunu belirtti.

Altepe ise üreticinin her bakımdan korunması için çalıştıklarını bildirdi.

Zarara uğrayanların mağduriyetinin giderileceğini, bunu görev bildiklerini ifade eden Altepe, şunları kaydetti:

"Bütünşehir uygulamasına geçildikten sonra kırsal kesime ayrı bir önem veriyoruz. Bununla ilgili Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı ile Tarım AŞ'nin kuruluşunu gerçekleştirdik. Kırsal kesimdeki üretimi artırmak, üretilen ürünlerin en kolay yoldan satılması için çalışıyoruz. Üretim bizim için en önemli konu. Üretim olursa ülke kalkınır, Bursa kalkınır. Üretim olmazsa bir şey olmaz. Çiftçilerimizin üretmesini ve daha çok kazanmasını hedef ediniyoruz. Bu çerçeveden baktığımızda, çiftçilerimizin yaşadığı mağduriyeti gidermek bizim için bir borç. İnşallah sıkıntılarını gidereceğiz ve onların daha da üretmesi, kazanması için elimizden gelen desteği göstereceğiz."

Altepe, çiftçilerin ağıl sorununu hemen çözeceklerini, diğer destekler için de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün hasar destek raporunu bekleyeceklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki