İpekyolu Belediyesi bünyesinde Sağlık Müdürlüğü kuruldu

Belediye bünyesinde Sağlık İşleri Müdürlüğü açan İpekyolu Belediye Başkanlığı, ilçede yaşanan sağlık sorunlarını çözüme kavuşturmayı hedefliyor.

İpekyolu Belediyesi bünyesinde Sağlık Müdürlüğü kuruldu
İpekyolu Belediyesi bünyesinde Sağlık Müdürlüğü kuruldu
GİRİŞ 27.01.2015 12:12 GÜNCELLEME 27.01.2015 12:12

İlçenin sağlıkta yaşadığı sorunlara çözüm bulmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Sağlık İşleri Müdürü Elvan Gezici, Van'ın en büyük ilçelerinden biri olduklarını vurgulayarak, yeni kurulan ilçede her alanda olduğu gibi sağlıkta da önemli sorunların yaşandığını dile getirdi.

Kentte göçle birlikte sağlıksız kentleşme, sosyal hizmetlerden ve maddi yoksunluk gibi nedenlerden dolayı sağlık sorunlarının fazla olduğunu dile getiren Gezici, şöyle konuştu:

"İpekyolu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak, kısa ve uzun vadeli iki ayrı çalışma programı hazırladık. Aynı zamanda ekolojik belediyecilik anlayışıyla her türlü canlının yaşam hakkına saygı duymayı ve kendi tabiatına uygun sağlıklı yaşamasını sağlamayı amaçlıyoruz. İleri sosyal hizmet çalışması olarak mobil sağlık hizmeti çalışmamız olacak ve bu çalışmayla mahallerimizde sağlık taramaları yapacağız. Halkın sağlığını ilgilendiren bütün alanları kapsayacak denetimlerimiz olacak. Madde ve alkol bağımlılarına yönelik çalışmalarımız olacak. Bunu çok önemsiyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri