Edirne'de, Çocuk Eğitim Derneği'nin katkısıyla özel ana sınıfı açılacak

Ana sınıfında 2 - 6 yaş grubundaki işitme engelli çocuklar eğitim görecek

Edirne'de, Çocuk Eğitim Derneği'nin katkısıyla özel ana sınıfı açılacak
Edirne'de, Çocuk Eğitim Derneği'nin katkısıyla özel ana sınıfı açılacak
GİRİŞ 27.01.2015 12:40 GÜNCELLEME 27.01.2015 12:40

Edirne'de, başkanlığını yapımcı - yönetmen Acun Ilıcalı'nın ağabeyi Dr. Ömer Cenker Ilıcalı'nın yaptığı Çocuk Eğitim Derneği’nin katkılarıyla işitme engelli ana sınıfı açacak.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Dursun Ali Şahin himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün girişimleri sonucunda, Çocuk Eğitim Derneği’nin katkılarıyla Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler İlkokulu bünyesinde işitme engelli çocuklar için ana sınıfı açılmasına ilişkin protokol imzalandığı belirtildi.

Vali Dursun Ali Şahin, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve Ömer Cenker Ilıcalı adına derneğin genel sekreteri Melike Arğiş'in imza attığı protokol kapsamında, sınıfta kentte yaşayan 2 - 6 yaş arası işitme engelli çocuklar eğitim görecek.

Şahin, imza töreninde yaptığı konuşmada, bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin okul öncesi ve özel eğitime verilen önemle ölçüldüğünü belirtti.

Bebeklik döneminden itibaren sistemli ve gerektiği kadar özel eğitimden yararlanan engelli çocukların normal yaşama uyum sağlamaya daha yatkın olduklarının söylenebileceğini aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Özel eğitime erken başlamak ve ailelerin, özel eğitim sürecinin her kademesine aktif katılımlarının sağlanması esastır. Bugüne kadar bu alanda ülkemizde çok şey yapıldı ve yapılmaya da devam edilmektedir. Bu alanda üzerimize düşen görevi her zaman yapmaya hazırız. Protokolün herkese hayırlı olmasını diliyorum."

Bu arada, protokolde adı geçen derneğin Samsun'dan sonra ikinci sınıfı Edirne'de açtığı belirtildi.

Protokolün kapsamı

Protokol kapsamında, bir okul öncesi ve bir özel eğitim öğretmeni 16 - 21 Şubat arasında, İstanbul’da alanında uluslararası deneyime sahip Hollanda Kentalis İnternational Foundation öğretmenlerinin vereceği, eğitmen eğitimlerine katılacaklar. Bu eğitimler, belirli aralıklarla sürekli devam edecek.

Edirne'de yaşayan 2 - 6 yaş arası işitme engelli çocukların tespit edilerek, gerekli sağlık ve cihazlama çalışmaları derneğin maddi katkılarıyla, Trakya Üniversitesi Odyoloji Anabilim Dalında yapıldıktan sonra belirlenecek işitme engelli çocuk sayısına göre, Edirne Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler İlkokulu bünyesinde açılacak olan işitme engelli öğrencilere yönelik ana sınıfında eğitimlere haftada 40 saat olarak devam edeceklerdir.

Protokol kapsamında ayrıca öğretmenlere, öğrencilere, velilere, rehberlik ve araştırma merkezi öğretmenlerine ve özel eğitim rehabilitasyon merkezi sahiplerine de geniş kapsamlı eğitimler verilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"