Atatürk'ün Silifke ve Erdemli'ye gelişinin 90. yılı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Silifke ve Erdemli ilçelerine gelişinin 90. yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Atatürk'ün Silifke ve Erdemli'ye gelişinin 90. yılı
Atatürk'ün Silifke ve Erdemli'ye gelişinin 90. yılı
GİRİŞ 27.01.2015 12:43 GÜNCELLEME 27.01.2015 12:43

Silifke Belediyesi tarafından gerçekleştirilen program top atışıyla başladı.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Kültür Merkezi'nde devam eden programda yaptığı konuşmada, Atatürk'ün Silifke'ye 4 kez geldiğini söyledi.

Atatürk'ün Silifke'ye gelişinden bir çiftlik satın aldığını anımsatan Turgut, "Atatürk'ün Silifke'ye ilk gelişi olan 27 Ocak 1925'de gecelediği ev Atatürk Evi Müzesi olarak düzenlendi ve kullandığı eşyalar burada ziyarete açıldı. Silifke'yi ilk ziyaretinde Silifkeli bir kişinin evinde yatması ve orada Silifkeliler'in hazırladığı yöresel yemekleri yemesi mütevaziliğinin yanında halkıyla birlikte paylaşma duygusu olduğunu ortaya koyar" dedi.

Erdemli

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Erdemli'ye gelişi de ilçede düzenlenen törenle kutlandı.

Emekli tarih öğretmeni Ahmet Refik Erdem'in önderliğinde emekli öğretmenlerden oluşan bir gurup, Erdemli Sahil Bandı Tören Alanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından emekli öğretmenler adına Ahmet Refik Erdem, yaptığı konuşmada, Atatürk'ün 27 Ocak 1925 yılında Silifke'ye gittiğini, daha sonra o zaman köy olan Erdemli'yi de ziyaret ettiğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü