"Erzurum Avrupa'ya Uçuyor" Projesi

Kentteki eğitim kalitesinin yükseltilmesini amaçlayan proje kapsamında 40 kişilik öğretmen kafilesi, Avrupa'nın çeşitli kentlerine gitti

"Erzurum Avrupa'ya Uçuyor" Projesi
"Erzurum Avrupa'ya Uçuyor" Projesi
GİRİŞ 27.01.2015 13:56 GÜNCELLEME 27.01.2015 13:56

Erzurum'da eğitim kalitesinin yükseltilmesi amacıyla hazırlanan "Erzurum Avrupa'ya Uçuyor" Projesi kapsamında 40 kişilik ilk öğretmen kafilesi Avrupa'nın çeşitli kentlerine gönderildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başarı puanlamasına göre belirlediği 200 öğretmen, bu ülkelerdeki okulları gezecek ve eğitim sistemi hakkında bilgi alacak.

Bu çerçevede 40 kişilik öğretmen kafilesi, Macaristan ve Avusturya'daki okullarda incelemelerde bulunmak üzere, Vali Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından Erzurum Havalimanı'ndan yolcu edildi.

Vali Altıparmak, yaptığı açıklamada, bu projenin burada sona ermeyeceğini, imkanlar çerçevesinde, imkanlar oluştukça yurtdışına gitme ihtimali olmayan öğretmenlerin tamamını gönderme niyetleri olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

"Giden arkadaşlarımızın büyük bir tecrübeyle oradaki meslektaşlarıyla görüşerek, okulları ve eğitim sistemini de yakından tanıyarak, geldikleri zaman öğretmen arkadaşları ve öğrencilerine büyük bir katkı sağlayacaklarını düşünüyorum. Eğitim içinde en önemli unsur öğretmenlerimizdir. Eğer eğitime bir katkı yapacaksak birinci planda öğretmenlere bir katkı sağlamamız, onların kendilerini geliştirmeleri için elimizden gelen gayreti göstermemiz lazım. Onların moral-motivasyonlarının yüksek olması lazım. Öğretmenlerin kendilerini geliştirmeleri için bu projeyi gerçekleştirmiş bulunuyoruz."

Sekmen de proje kapsamında şehirdeki öğretmenleri kısım kısım yurtdışına göndermeyi hedeflediklerini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi olarak okullara da destek verdiklerini belirten Sekmen, "Bugün bir kısım öğretmen arkadaşımız yurtdışına gidecek. Yavrularımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizi tecrübe, deneyim, bilgi ve görgülerini artırmak amacıyla böyle bir proje uygulanıyor. Geleceğin Türkiye'sini yürütecek, idare edecek iyi bir nesil yetiştirmeleri için öğretmen arkadaşlarımızın bilgi, beceri ve deneyimlerini artırmak istiyoruz. Bugüne kadar Türkiye veya Erzurum'dan yurtdışına çıkmamış öğretmenlerimiz var. Öğretmenlerimizin tecrübe ve deneyimlerini ne kadar artırabilirsek yetiştirecekleri öğrenciler ve gençler de verimli, tecrübeli bilgili olacak" şeklinde konuşacak.

Proje kapsamında 40'ar kişilik gruplar halinde öğretmelerin, Avrupa'nın çeşitli ülkelerine gönderilmesine devam edilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki