Sahte evrakla arazi sattığı iddia edilen şebekeye operasyon

Balçova ilçesinde düzenlenen operasyonla sahte evraklarla arazi sattığı iddia edilen şebeke üyesi 5 kişi gözaltına alındı

Sahte evrakla arazi sattığı iddia edilen şebekeye operasyon
Sahte evrakla arazi sattığı iddia edilen şebekeye operasyon
GİRİŞ 27.01.2015 14:43 GÜNCELLEME 27.01.2015 14:43

Balçova ilçesinde düzenlenen operasyonla sahte evrak ve kimliklerle arazi sattıkları iddia edilen şebekenin 5 üyesi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, istihbarat üzerine çalışma başlatan İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütlü olarak hareket eden bir şebekenin Balçova ilçesi İnciraltı semtinde 35 milyon lira değerinde arazileri sahte evrak ve kimliklerle satacağı bilgisine ulaştı.

Ekipler yaptıkları çalışmada, kişilerin Yalova'daki arazi sahipleri adına tanzim edilen sahte vekaletname, satış vaadi ve kimliklerle Balçova Tapu Müdürlüğü'ne geldiklerini belirledi.

Düzenlenen operasyonda satışı gerçekleştirmek üzere olan şüpheliler A.Ç, C.Y, S.S, A.O.A. ve İ.Y. kullanmak üzere tanzim ettikleri sahte evrakla birlikte gözaltına alındı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, denetimli serbestlik yasasından yararlandırılarak serbest bırakıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum