İzmir merkezli "paralel yapı" operasyonu

Soruşturma çerçevesinde aranan bir komiser, teslim oldu

İzmir merkezli "paralel yapı" operasyonu
İzmir merkezli "paralel yapı" operasyonu
GİRİŞ 27.01.2015 14:56 GÜNCELLEME 27.01.2015 14:56

İzmir merkezli 13 ilde düzenlenen "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin operasyon çerçevesinde aranan bir komiser, teslim oldu.

Soruşturmaya konu olan dönemde İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesinde görev yapan komiser Ramazan Mert, Basmane Semti'ndeki Terörle Mücadele Şubesine teslim olmadan gazetecilere açıklamasında, kimsenin "gizli tanık" olmaya zorlanmaması gerektiğini ifade ederek, alnının ak, başının dik olduğunu söyledi.

Konuşmasının ardından teslim olan Ramazan Mert ile gözaltındaki kişi sayısı 17y'e çıktı.

Ramazan Mert'in, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının "çeşitli kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin telefonlarının yasa dışı dinlenildiği" yönündeki bir gazetede yer alan habere ilişkin 62 müşteki ile konuyla ilgili idarenin yaptığı suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturma çerçevesinde ise geçen yıl 19 Ağustos'ta İzmir merkezli 13 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 32 emniyet mensubu arasında yer aldığı öğrenildi.

Süreç içinde tüm zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmış, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunda görevli cumhuriyet savcısı Okan Bato tarafından 9 ayrı suçlama yöneltilen 32 sanık hakkında 10 ila 961 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı. Bu davanın görülmesine devam ediliyor.

Avukatların görüşleri

Bu arada Terörle Mücadele Şubesi önüne gelen bazı şüpheli avukatları da gazetecilere açıklamada bulundu.

Avukat Ali Aksoy, gözaltına alınanların 19 Ağustos'ta da gözaltına alınanlar arasında olduğunu belirterek, gözaltıların hukuk dışı olduğunu iddia etti.

Avukat İsmail Hakkı Küçük ise "Normal şartlarda yürümekte olan bir dosyada eğer aynı suçlamalar yer alıyorsa siz bununla ilgili ancak ek iddianame hazırlayabilirsiniz" görüşünü savundu.

Gözaltına alınan polislerin yakınlarının da önünde beklediği şube önünde geniş güvenlik önlemi alındığı gözlendi.

Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, kamu kurumlarında görevli olan bazı memurların, üniversite üst düzey yöneticilerinin ve üst düzey askeri personelin de bulunduğu toplam 92 kişinin, farklı isim ile meslek grupları adı altında ve asılsız suç isnatlarıyla
2009-2013 yılları arası yasaya aykırı usulsüz dinlendikleri iddiasıyla 26 emniyet personeli hakkında gözaltı alınma talimatı verilmiş, talimat doğrultusunda İzmir merkezli 13 ilde eş zamanlı operasyon başlatılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası