Şubat ataması öğretmen atama kontenjanları 2015

2015 Şubat Öğretmen Atmalarıyla ilgili beklenen açıklama geldi. MEB öğretmen atamalarının tarihini açıkladı.

Şubat ataması öğretmen atama kontenjanları 2015
Şubat ataması öğretmen atama kontenjanları 2015
GİRİŞ 31.01.2015 09:25 GÜNCELLEME 31.01.2015 09:26
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 24 Kasım’da yaptığı açıklamada Ocak ayında 15 bin öğretmen atamasının yapılacağı müjdesini vermişti. 

15 öğretmen 6 Şubat'ta atanacak

15 bin öğretmenin yapılacağı atama tarihi belli oldu: 6 Şubat.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu kişisel Twitter hesabında atamalara ilişkin tarih verdi.

Aydoğdu, mesajında “Arkadaşlar, kontenjanlarla ilgili söyleyeceğim şu: Yönetmelik çıkar çıkmaz açıklayacağız. Bir aksilik olmazsa salı ya da çarşamba netleşir” ifadelerini kullandı.

2015 öğretmen atamalarında ne kadar kontenjan ayrıldı?

Öğretmenlerin en çok merak ettiği konuların başında ise hangi branşa ne kadar kontenjan ayrıldığı konusudur. Milli Eğitim Bakanlığı ise bu konuya açıklık getirdi. Bakanlığa göre en fazla kontenjan ayrılan branşlar şu şekilde:

1- TÜRKÇE VE TÜRK DİLİ EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ

2- İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ

3- DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ

4- SINIF ÖĞRETMENLİĞİ

5- MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ

  •    Eylül ayında ataması yapılan 112 bölümden başvuru sayısı ile atanan sayısı eşit olan şu 7 bölümden alım yapılmayacağını düşünüyoruz.


Yukarıdaki sonuçlara özellikle geçen yılki atamaları incelediğimizde rahatlıkla ulaşabiliriz. Aşağıdaki tabloda genel olarak başvuru sayısı ile atama sayısı eşit olan, ya da birbirine yakın olan alanlarda atama yapılmadığını görüyoruz.


    •    Yine geçen yılki atamalar incelendiğinde eylül ayında yüksek kontenjan verilen bölümleri incelediğimizde 40.000 sayısının 10.000 sayısıyla orantılandığında 2 bölüm dışında genelde oranlama yapılmadığını, sayıların düşürüldüğünü görmekteyiz. Yani ilk atamada yüksek kontenjan verilenler ikinci atamada genel olarak düşürülmüş.


    •    Geçen yıl eylül ve şubat aylarını incelediğimizde ilk atamada kontenjanı düşük olan bölümlerin ise yüzde 97 sinin artırıldığını görmekteyiz.


    •    2014 Eylül atamasında 50 puan barajına takılan aşağıdaki 12 bölümü incelediğimizde Eylüldeki 40.000 sayısı 15.000’e orantılandığında aldıkları sayılardan çok daha düşük sayı aldıkları görülmektedir. Sadece bu 12 bölümden artan sayının 901 olduğu görülmektedir.


SONUÇ OLARAK:

Bu analizlerimiz sonucu MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu’nun, Ocak ayında yapılması planlanan 15 bin öğretmen atamasıyla alakalı olarak twitter üzerinden yaptığı açıklamayla Ocak ayında yapılması planlanan öğretmen atamaları konusunda: “15000 Kadro var; tek gerçek bu. En az 105 alana bu kadroları dağıtmamız gerekiyor.” diyerek en az 105 alanda atama yapılacağı bilgisini verdi. Bu 105 alanla ilgili yukarıdaki analizlerimiz sonucu şu tabloya yakın bir atamanın yapılmasını beklemekteyiz.

 

YORUMLAR 9
  • bilişimci 8 yıl önce Şikayet Et
    bilişime 5000 atama verilmeli ayrıca 100 saatlik btr kursu kalkmalı.
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Adalet öğretmenleri 500 atama bekliyor
    Cevapla
  • fen 8 yıl önce Şikayet Et
    en az 3500 atama yapılmalı
    Cevapla
  • TUZU KURU OLANLARA 9 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenlik enerji isteyen,sevgi isteyen bir meslektir. Enerjisi bitmiş sağlık sorunlarıyla uğraşan 55,60 yaşlarında bir adamı sistemde tut; diğer taraftan enerji dolu bilgi dolu gençleri sistem dışında tut,sonrada eğitimde niye istediğimiz başarıyı yakalayamıyoruz diye hayıflan.Ayrıca bu gençler nasıl yuva kuracak işsiz aşsız.
    Cevapla
  • sinifci 9 yıl önce Şikayet Et
    Allahim yardim et en az 2500 alim olurda ben ve meslektaslarim atanir. Senden baska yardim istiycek kimsemiz yok. El actik dualarimizi kabul et.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!