Doğu'da soğuk hava

Muş'ta içme suyu şebekesi donan Tekyol köyündeki vatandaşlar, ihtiyaçlarını itfaiye tankerlerinden sağlıyor

Doğu'da soğuk hava
Doğu'da soğuk hava
GİRİŞ 27.01.2015 15:39 GÜNCELLEME 27.01.2015 15:39

Ccedil;etin kış şartlarının yaşandığı Muş'ta, bazı köylerde ve mahallelerde şebeke suları ve akarsu kaynaklarında don oluştu.

Merkeze bağlı Tekyol köyünde şebeke sularının ve akarsuların donması üzerine ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken vatandaşların imdadına Muş Belediyesi yetişti.

Tekyol köyüne ulaşan itfaiye araçları sayesinde önce hayvanlarını sulayan köylüler, daha sonra bidon ve kaplarını doldurarak içme suyu ihtiyaçlarını karşıladı.

Muş Belediyesi İtfaiye Müdürü Fatih Eser, şebeke sularının ve akarsuların donmasıyla özellikle kırsal kesimden yapılan ihbarların arttığını belirterek, itfaiye araçlarıyla köy ve mahallelere günlük yaklaşık 18 ton su dağıttıklarını söyledi.

Vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi noktasında ekiplerin aralıksız çalıştığını belirten Eser, "Suların donması nedeniyle itfaiye olarak hayvancılık yapanlara ve evlere su takviyesi yapıyoruz. Günlük ihbarlara göre bazen 5 bazen de 8 araç ile vatandaşlara su götürüyoruz" diye konuştu.

Köylülerden Mehmet Çaldır ise "Suyumuz olmadığı için itfaiyeden yardım istedik. Kovalarla sırtımızda su taşıyoruz. Başka bir çaremiz yok. Bu suyu hem kendimiz içeceğiz hem de hayvanlarımız için kullanacağız" ifadelerini kullandı.

Hava sıcaklığında yaşanan düşüş nedeniyle donan Karasu nehri ise yarıyıl tatilinde olan çocukların oyun alanına dönüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!