Rıza Sarraf'a hakaret davasında beraat

Eski kiracısı iş adamı Rıza Sarraf'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Muzaffer Aslan'ın, bu suçtan beraatine karar verildi.

Rıza Sarraf'a hakaret davasında beraat
Rıza Sarraf'a hakaret davasında beraat
GİRİŞ 27.01.2015 15:45 GÜNCELLEME 27.01.2015 15:45

İstanbul 83. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Muzaffer Aslan ve şikayetçi Rıza Sarraf katılmadı.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Yüksel Özçil, kardeşinin müşteki Rıza Sarraf'ın yanında çalıştığını ve onunla beraber dava konusu tarihte müştekinin daha önce kirada oturduğu eve gittiklerini anlattı.

Özçil, "Eve gittiğimizde evde şu an sanık olan kişi ile emlakçı bir bayan vardı. Çok sinirliydi ve evi dolaşıyordu. Her şeye bir kusur buluyordu. Yatak odasına geldiğimizde, 'Şuraya bak burayı pavyona çevirmiş, ben de bunu adam sanmıştım' diye söylendi. Daha sonra hep birlikte dışarı çıktık" dedi.

Kardeşinin depozito parasını istediği sanığın, zarar gördüğü iddiasıyla bu parayı vermediğini ve kardeşinin de sanığa, "Bu işle artık avukat ilgilenecek" dediğini aktaran tanık Özçil, "Bunun üzerine sanık el hareketi yaparak, 'Ne avukatı, şu bayan olmasa ben öyle bir küfrederdim ama bayan var. Onu buraya burnunu sürte sürte getireceğim' diye söylendi" diye konuştu.

Söz alan Rıza Sarraf'ın avukatı Nihan Kaynar, şikayetlerinin devam ettiğini vurgulayarak, sanığın cezalandırılmasını talep etti. Sanık Muzaffer Aslan'ın avukatı ise hakaret suçunun söz konusu olmadığını öne sürerek müvekkilinin beraatini istedi.

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle sanık Muzaffer Aslan'ın beraatine hükmetti.

İddianamede, Rıza Sarraf'ın, Muzaffer Aslan'dan iki yıl süreli ev kiraladığı ve taraflar arasında akdedilen kira sözleşmesi sonucunda Sarraf'ın, Aslan'ın evini tahliye ettiği belirtilirken, Aslan'ın Sarraf'a, çalışanlarının yanında hakaret ettiği kaydediliyordu.

Aslan'ın "hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...