Çorum'da av turizmi faaliyetleri

İl genelinde 103 yabancı avcının, 113 yaban domuzu avladığı ve bu kapsamda yaklaşık 37 bin lira gelir elde edildiği bildirildi

Çorum'da av turizmi faaliyetleri
Çorum'da av turizmi faaliyetleri
GİRİŞ 27.01.2015 16:06 GÜNCELLEME 27.01.2015 16:06

Ccedil;orum'da av turizmi faaliyetleri kapsamında bugüne kadar 103 yabancı avcının 113 yaban domuzu avladıkları ve yaklaşık 37 bin lira gelir elde edildiği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çorum Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, av turizminin, özellikle son yıllarda sektörün vazgeçilmez kollarından biri olduğu, Çorum'da da faaliyetlerin canlandırılması amacıyla il genelindeki 33 avlağın tescillendiği belirtildi.

Avlak sayısındaki artışın, av turizmi organizasyonu yapan şirketlerinin de ilgisini çektiği dile getirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlimizde av turizmi kapsamında av organizasyonu yapmak için müdürlüğümüze yapılan müracaatlarda artış olmuştur. Av organizasyonlarının başarılı sonuçlanabilmesi için organizasyonlara refakat edecek, yöreyi ve avlakları bilen av kılavuzlarına ihtiyaç duyulması üzerine şube müdürlüğümüz tarafından hem yöre halkına istihdam sağlamak hem de av organizasyonlarının başarı ile sonuçlandırılabilmesi amacıyla av kılavuzluğu eğitimi verilmiştir. Kursu başarıyla bitiren 12 kursiyer av kılavuzu olmaya hak kazanmıştır."

Çorum'da bugün itibariyle Sırp uyruklu bir avcının avlandığını, 15 Şubat'a kadar Macar ve Bulgar 20 avcının daha kente geleceği aktarılan açıklamada, "Bugüne kadar ilimize yaban domuzu avı yapmak üzere 103 yabancı avcı gelerek 113 yaban domuzu avlamışlardır. Av organizasyonlarından bugüne kadar elde edilen toplam gelir yaklaşık 37 bin liradır. Söz konusu gelirin 17 bin lirası bakanlık hesabına geri kalan 20 bin lirası da av organizasyonunun yapılmış olduğu köylerin tüzel kişilik hesaplarına aktarılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, av turizmi sayesinde hem köylere kaynak aktarıldığı hem de ürünlere önemli ölçüde zarar veren yaban domuzlarının sayısının kontrol altına alındığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı