"Çek Sorunları, Alacak Riskleri ve Kredi Kayıt Bürosu" semineri

Kayseri Ticaret Odası (KTO), "Çek Sorunları, Alacak Riskleri ve Kredi Kayıt Bürosu" konulu bilgilendirme semineri düzenledi.

"Çek Sorunları, Alacak Riskleri ve Kredi Kayıt Bürosu" semineri
"Çek Sorunları, Alacak Riskleri ve Kredi Kayıt Bürosu" semineri
GİRİŞ 27.01.2015 16:10 GÜNCELLEME 27.01.2015 16:10

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu'ndaki seminerde, oda üyelerini bilgilendirmek için çeşitli konularda seminerler düzenlediklerini söyledi.

Meslek komitesi çalışmalarına çok önem verdiklerini anlatan Hiçyılmaz, şunları kaydetti:

"40 meslek komitemiz var ve bu meslek komitelerimizin ayda en az bir kez toplanması gerekmekte. Sadece komitelere seçilmiş arkadaşlarımız değil meslek grubuna dahil üyelerimizin de burada sıkıntılarını, taleplerini değerlendiriyoruz. Meslek komitesi toplantılarının hepsine katılmayı arzu ediyorum ve elimden geldiğince başka programım olmadığı sürece toplantılarda bulunuyorum. Şu anda en büyük sorunumuz çek yasası. Çek yasasındaki hapis cezasının kaldırılması ile çekin güvenilir bir evraktan çıktığını gözlemliyoruz. Bugün alışveriş yaparken senedin dahi çekten daha muteber olduğu üyelerimiz tarafından dile getiriliyor. Bunun da tek bir sebebi var, çek yasasındaki hapis cezasının kaldırılmış olması. Bunun karşılığında bizim üyelerimizin çeki alırken nelere dikkat etmesi gerektiği hususunda da enstrümanlar geliştirildi."

Çek yasasının mağdur ettiğine dair üyelerden şikayetler aldıklarını belirten Hiçyılmaz, "Hep çek yasasının bizi mağdur ettiğinden şikayet ediyoruz ama inanın tüm üyelerimize davetiye göndermiş olmama rağmen, SMS ile bilgi vermiş olmama rağmen salonu bile dolduramamış durumdayız. Dolayısıyla bu noktada üyelerimizin biraz daha bizim çalışmalarımıza itibar etmelerini önemsiyorum. Çek yasasından dolayı 2014 yılındaki ticaretimizde biraz yavaşlama söz konusu oldu. 2008 yılında başlayan kriz henüz bitmiş değil, Avrupa’nın ve Amerika’nın durumu malum. Dolayısıyla bu durumun üzerine çek yasasındaki değişikliğin ticaretimizi yavaşlattığı gözüküyor" ifadelerini kullandı.

Seminerde Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz ve KKB Finans Dışı Sektörler ve Bireysel Müşteriler Müdürü Serkan Siyasal tarafından sunumlar yapıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!