Yabancı öğrenciler Silifke'de kamp yapıyor

Türkiye'ye eğitim görmek için 51 ülkeden gelen 395 öğrenci, Silifke ilçesinde kampa girdi

Yabancı öğrenciler Silifke'de kamp yapıyor
Yabancı öğrenciler Silifke'de kamp yapıyor
GİRİŞ 27.01.2015 16:39 GÜNCELLEME 27.01.2015 16:39

Türkiye'ye eğitim görmek için 51 ülkeden gelen 395 öğrencinin, tatilde kaynaşmaları ve tanışmalarını sağlamak amacıyla Mersin'in Silifke ilçesinde kamp düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle Türkiye'nin değişik illerinde eğitim öğretim gören 395 öğrenci, Silifke'deki 23 Nisan tesislerinde 4 gün önce kampa girdi. Burada öğrenciler için düzenlenen çeşitli spor etkinlikleriyle kaynaşmaları sağlanıyor. Kamp yarın sona erecek.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Emniyet Müdürü İsmail Kavaklı, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, kamp yapan öğrencileri ziyaret edip, Kamp Merkezi Müdürü Kamil Acar'dan bilgi aldı.

Kaymakam Cinbir, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın 51 ülkesinden Türkiye'ye gelerek değişik meslek liselerinden özellikle de imam hatip liselerinde eğitim öğretim gören öğrencileri ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi.

Gençlerin dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye gelmesinin çok önemli olduğunu belirten Cinbir, şöyle konuştu:

"Kaymakam olarak da öğrencilerimizle Türkiye'nin değişik yerlerinde karşılaşıyor olmanın büyük hazzını yaşıyoruz. Bahçelievler kaymakamlığım dönemimde oradaki İmam Hatip Lisesi'ne kaydı yapılmış bir öğrencimizle yıllar sonra burada karşılaştık. Öğrenciler burada kamp yapıp dinlendiler, eğitim gördüler, eğlendiler, ilçemizi ve Mersin'i tanıdılar. Silifke'ye güzellik getirdiler. Dünyanın değişik ülkelerinden gelerek ülkemize güzellik getirdiler. Bu güzel organizasyonu yapan Gençlik Spor Bakanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımıza teşekkür ediyorum. Burada dünyanın binbir renginden bir demet görme fırsatı bulduk."

Başkan Turgut da, öğrencileri Silifke'de ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk ve onur duyduklarını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…